Gemeente Schouwen-Duiveland


weerbaarheid

Gemeentelijke regie op economische weerbaarheid

Publicatiedatum: 29 april 2008
Datum laatst gewijzigd: 29 april 2008


- PERSBERICHT -

Datum

dinsdag 29 april 2008

A.M.Verseput, wethouder

Tel. 06 10873277

Detailhandelsstructuurvisie wil antwoord geven op de gewenste structuur van dedetailhandel in Schouwen-Duiveland.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft bureau DTNP opdracht gegeven een detailhandelsstructuurvisie op te stellen. Deze is nu in concept gereed.

De gemeente wil hiermee helderheid bieden aan ondernemers over toekomstige groei en uitbreidingsmogelijkheden.

De visie gaat in op de gewenste omvang, de kwaliteit en de positionering van bestaande en eventuele nieuwe winkelgebieden. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de gewenste omvang en spreiding van supermarkten en andere vormen van grootschalige detailhandel op Schouwen-Duiveland. Deze visie geeft bovendien de mogelijkheid om verzoeken voor nieuwe vestiging van detailhandel te toetsen.

De visie gaat verder in op de mogelijke versterking van het kernwinkelgebied en de vorm en mate en eventuele uitbreiding van de detailhandel aan de randen van de stad Zierikzee. De gemeente is daarbij van mening dat de visie moet leiden tot versterking van de centrumfunctie van Zierikzee, alsmede van een zo compleet mogelijk aanbod in de kleinere kernen .

De gemeente heeft de structuurvisie in samenwerking met bedrijfsleven en Kamer van Koophandel vormgegeven. In september 2008 zal de concept detailhandelsstructuurvisie aan de raad ter vaststelling worden voorgelegd. 6 mei vindt er een informatieavond plaats. 9 mei start de inspraakperiode, tot 19 juni

Uiteindelijk moet de uitvoering leiden tot een grotere economische weerbaarheid en een daarmee verband houdend gunstiger investeringsklimaat in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Om deze ambitie te realiseren zijn tevens twee andere belangrijke ontwikkelingen in volle gang: het Business Park 'Made for Zeeland' aan de weg naar de Val en het Masterplan Binnenstad.