Time : 07:45:19
Date : 30 April 2008
Sender Name: Delhaize Group

DELHAIZE NEEMT TWEE AD DELHAIZE-WINKELS OVER IN LUXEMBURG Delhaize Luxemburg heeft op 29 april 2008 een overeenkomst bereikt met Knauf Schmett SA en Knauf Pommerlach SA om de AD Delhaize in Pommerloch en de AD Delhaize in Schmiede in het Groothertogdom Luxemburg over te nemen. De effectieve overdracht zal gebeuren in de loop van de komende maanden.

Overname van AD Pommerloch en AD Schmiede

De AD Pommerloch heeft een verkoopsoppervlakte van 3.200 m² en werd in 2005 gerenoveerd zodat hij alle innoverende winkelconcepten van Delhaize in huis heeft. De winkel is gelegen in het commercieel centrum Knauf waarin ook een Tom&Co-winkel gevestigd is.

De AD Schmiede heeft een verkoopsoppervlakte van 3.000 m² en onderging eveneens in 2005 en 2006 een grondige renovatie. De winkel ligt ook in een commercieel centrum Knauf waarin eveneens een Tom&Co Animal Center gevestigd is. Alle medewerkers van beide winkels worden mee overgenomen door Delhaize.

De AD Pommerloch en AD Schmiede hebben alle troeven in handen om verder te bouwen op hun succes. Ze hebben beide een grote verkoopsoppervlakte en beschikken over alle commerciële concepten van Delhaize, zoals een ruim versassortiment, een grote wijnafdeling, een atelier met verse vis, enz. Beide winkels worden voorlopig verder uitgebaat onder het uithangbord AD Delhaize.

Sterk winkelnetwerk in Luxemburg

Delhaize beschikt over een winkelnetwerk van 31 verkooppunten in het Groothertogdom Luxemburg. Er zijn twee Delhaize-supermarkten (in Alzingen en Bertrange), twee City Delhaize-winkels (in Luxemburg-stad en Esch-sur-Alzette), 7 AD Delhaize, 7 Proxy Delhaize en 13 Shop'n Go-winkels. Bovendien zijn er 3 Tom&Co-winkels in Luxemburg.

Over Delhaize België, Luxemburg en Duitsland

Eind 2007 bestond het netwerk van Delhazie België uit 738 winkels, waarvan 699 in België, 34 in het Groothertogdom Luxemburg, 4 in Nordrhein-Westfalen (Duitsland) en 1 in Frankrijk. Met zijn verschillende winkelformaten (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop'n Go en Tom&Co) realiseerde Delhaize België in 2007 inkomsten van 4,4 miljard euro. In 2007 had Delhaize België een marktaandeel in België van 25,7%*. De onderneming heeft 18.000 medewerkers. Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep, dat actief is in zeven landen op drie continenten. Eind 2007 telde het netwerk van Delhaize Group meer dan 2.550 winkels. De Groep stelt 138.000 mensen te werk.


* bron: AC Nielsen

Persinformatie
Catherine Alexandre
SVP Marketing and Communication
Tél. 02/412 82 57
Calexandre@delhaize.be

Sandrine Blin
Communication Specialist
Tél. 02/412 83 16
Sblin@delhaize.be

URL: http://www.delhaize.be