Politie Groningen

Woensdag 30 april 2008

Provincie Groningen, 30-04-2008

Nieuwe Pekela: politieauto beschadigd door afvallende lading

Een bedrijfsauto van de politie in Groningen is dinsdagmorgen beschadigd geraakt op de N366 bij Nieuwe Pekela. De politiewagen reed rond 10.00 uur achter een donkerkleurige bedrijfsauto met aanhangwagen toen hier plotseling een houten balk van af viel. De politiemedewerker probeerde de balk te ontwijken, maar dit mislukte. De voorkant van de auto raakte beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man gewond na val van dak

Een 19-jarige man uit Hoogezand is dinsdagmorgen in Groningen van een dak gevallen en kwam zon tien meter lager op een gazon terecht. De bouwvakker was bezig met werkzaamheden op het dak van een pand aan de Schaaksport, toen hij door onbekende oorzaak viel. De man is door een traumateam behandeld en daarna met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd.

Groningen: oudere winkeldievegge steelt wasmiddelen

De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Eikenlaan een 73-jarige winkeldievegge aangehouden. Een getuige zag dat de oudere vrouw uit Hoogezand erg veel goederen in haar auto deed, vertrouwde dit niet en gaf het door aan de bedrijfsleider van de supermarkt. Deze sprak haar aan en informeerde de politie. Bij de komst van de politie gaf de Hoogezandster toe dat ze inderdaad diverse spullen uit de winkel had meegenomen. Ze was meerdere keren de winkel ingelopen en had telkens goederen in haar tas meegesmokkeld. Het was haar vooral te doen om wasmiddelen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbraken in schuurtjes

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een bewoonster van de Rijnstraat dat er in diverse schuurtjes in die omgeving was ingebroken. Het zou gaan om zeker 15 schuurtjes. Vermoedelijk heeft de inbreker zijn slag geslagen in het weekend. Het is niet bekend of er goederen zijn meegenomen. Wel zijn er diverse beschadigingen aan deuren en kozijnen. De politie vraagt eigenaren aangifte te doen.

Groningen: opstandige Stadjer aangehouden

De politie had dinsdagavond in de Poelestraat last van een 22-jarige inwoner van Groningen. Agenten hadden een aantal personen gesommeerd weg te gaan bij een discussie op straat. De Stadjer vond dat hij zich met de hele situatie moest bemoeien en werd vervelend naar agenten en portiers van een horecagelegenheid. De Groninger werd meerdere keren verzocht door te lopen, maar hij werd juist opstandiger. Daarop besloten agenten de man aan te houden. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: kopstoot na rommelen aan fiets

De politie heeft dinsdagnacht een 28-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten waren aan het posten in de omgeving van de Grote Markt, toen ze een onbekende persoon zagen rommelen bij enkele fietsen. Op het moment dat ze aan kwamen lopen, zagen ze de Stadjer naar de onbekende man lopen. De Stadjer gaf plotseling een kopstoot en ging er rennend vandoor toen hij de agenten zag. Die wisten hem even later aan te houden. De onbekende man was inmiddels ook gevlogen.

Kolham: bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval

Een 41-jarige automobilist uit Sneek is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N387 bij Kolham. De Fries kwam door onbekende oorzaak met een wiel in de berm. De man probeerde te corrigeren, maar trok te fors aan het stuur. Hierdoor kwam het voertuig aan de andere kant van de weg in de berm terecht. Via een boom kwam de automobilist in een naastgelegen sloot tot stilstand. De bestuurder is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Zuidhorn: bon voor vernielingen

De politie heeft dinsdagavond in de Siriusstraat in Zuidhorn een 15-jarige jongen uit die plaats een bon gegeven voor het vernielen van bouwmaterialen. De puber liep met twee vriendjes (14 en 16 jaar) door de nieuwbouw van het dorp en bleven een tijd staan bij een aantal pallets met dakpannen. Enkele pannen werden vernield. De 15-jarige gaf toe dat hij dat had gedaan. De andere twee jongens kregen een waarschuwing. De ouders van de Zuidhorners zijn geïnformeerd.

Provincie Groningen: bestuurders onder invloed

De politie heeft dinsdagavond en nacht op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Een 61-jarige automobilist uit Sappemeer werd in de Noorderstraat in haar woonplaats aangehouden. Zij had een alcoholpromillage van bijna 1,9 in haar bloed.

Een 25-jarige automobilist uit Beerta kon dinsdagnacht in de Liefkensstraat in Winschoten zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder viel op door zijn vreemde rijstijl. Agenten vonden dit een controle waard. Zijn rijstijl bleek te worden veroorzaakt door de drank. Hij had 1,2 promille alcohol in zijn bloed.

In Veendam moest dinsdagnacht een 26-jarige automobilist uit Groningen zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder reed onverantwoord en met hoge snelheid door de Parkstad. Op de Ds. Petersenstraat besloot de Stadjer zijn auto langs de kant te zetten. Hij had zon 0,4 promille alcohol in zijn bloed. Een promillage van 0,2 is toegestaan bij een beginnend bestuurder.

In de omgeving van Winsum en Aduard werden 17 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Een snorfietser kreeg op de Sietze Veldstraweg in Den Ham een bekeuring, omdat hij bijna 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Veel andere bestuurders hadden alcohol genuttigd, maar dit viel allemaal binnen de gestelde kaders van 0,2 voor beginnend bestuurders en 0,5 voor overige bestuurders.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2070, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 430, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 61 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ter Apelkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 2346, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.