Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 30 april 2008

BREDA, 30 april 2008

Spoor van vernielde auto's tijdens Koninginnenacht

BREDA: In de wijken Zandberg en Ginneken hebben vandalen in de Koninginnenacht een spoor van vernielingen achtergelaten. De politie constateerde dat minimaal 16 personenauto's beschadigd zijn. Bij de politie zijn nog weinig aangiften binnengekomen. Benadeelden wordt verzocht aangifte te doen van vernieling cq. openlijke geweldpleging.

Koninginnenacht horeca gezellig druk

BREDA: Ongeveer 8000 bezoekers telde de Koninginnenacht in Breda. De sfeer was gemoedelijk. De politie heeft in totaal vier aanhoudingen verricht. Drie personen zijn aangehouden voor mishandeling en één voor belediging van een politieambtenaar. De politie deelde verder nog 9 bekeuringen uit voor wildplassen en parkeerovertredingen.

Aanhouding na mishandeling

BREDA: Een vechtpartij in het Valkenberg heeft Koninginnennacht geleid tot één aanhouding. Een 22-jarige inwoner van Breda was tijdens zijn aanhouding dusdanig onder invloed van alcohol dat niet duidelijk is geworden wat er nu precies is voorgevallen. Wel heeft een 43-jarige inwoner van Breda aangifte gedaan van mishandeling. Hij had letsel aan zijn oor en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie zal de verdachte woensdag verhoren om te achterhalen wat er is gebeurd.

Man onder invloed van drugs en alcohol

ZUNDERT: De politie kreeg woensdagochtend vroeg een melding van een auto die geparkeerd stond aan de Bredaseweg waarbij de muziek hard aan stond en de bestuurder in de auto lag. Het bleek dat de man onder invloed was van alcohol en drugs. De auto waar de man in lag was zwaar beschadigd. Vermoedelijk door toedoen van een aanrijding. De politie heeft de auto voor technisch onderzoek veilig gesteld. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Dordrecht, is aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt op dit moment onderzocht of en waar de bestuurder een aanrijding heeft gehad.

Auteur: Nicolette Bovenhorst