Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 30 april 2008

TILBURG, 30 april 2008

Vuurwapens en drugs aangetroffen na invallen politie

TILBURG: Bij invallen door de politie in een vijftal woningen in Tilburg zijn drie personen aangehouden. De politie was naar aanleiding van een anonieme tip met een 24-tal koppig rechercheteam binnengevallen in woningen aan de Mahlerstraat, de Kapelmeesterlaan, de Fallastraat, de Vredeman de Vriesstraat en de Pretoriastraat.

De politie trof in de woning aan de Mahlerstraat hard- en softdrugs aan. In de Kapelmeesterlaan werd een tweetal vuurwapens aangetroffen. De bewoner van deze woning en zijn vriendin, twee 25-jarige inwoners van Tilburg, zijn aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal vrijdag worden voor geleid aan de rechter-commissaris. Bij de invale in de woning aan de Pretoriastraat trof de politie een gestolen motor uit Duitsland aan. Deze motor is in beslaggenomen. De eigenaar van de motor krijgt een proces-verbaal voor heling.

Ruim 400 hennepplanten aangetroffen tijdens onderzoek hennepkwekerijen

TILBURG: In het kader van het hennepconvenant heeft de politie dinsdag een vijftal woningen bezocht naar aanleiding van tips en vermoedens van in werking zijnde hennepkwekerijen.

In woningen aan de Kornalijnhof en de Valkeniersstraat werd in beide gevallen een kwekerij aangetroffen waarbij de planten al waren geoogst. In deze gevallen was wel sprake van fraude met stroom. De energieleverancier heeft aangifte gedaan. In een woning aan de Wolvenweg trof de politie 300 planten, in een garage aan de Ringbaan West 60 planten en in een berging aan de Hoefstraat 50 planten. Bij alle panden was sprake van illegale stroomaftap. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners en eigenaren van de panden.

Twee aanhoudingen na gebruik pepperspray

TILBURG: Een groep jongeren stond dinsdagavond rond 23.30 uur in een woning aan het Koningsplein door het geopende raam te luisteren naar de muziek van 'Tilburg Zingt'. Plotseling zag de groep een andere groep jongens lopen over de overkapping van het winkelcentrum. Twee jongens uit deze groep spoten vervolgens in de woning van de groep jongeren aan het Koningsplein. Het gevolg was dat een aantal jongens het erg benauwd kreeg en pijn voelde aan de ogen. Vermoedelijk had het tweetal gespoten met pepperspray. Na een onderzoek in de omgeving zijn een tweetal jongens aangehouden, een 24-jarige inwoner van Tilburg en een 21-jarige inwoner van Goirle. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol bij dit incident is geweest.

Heling van gestolen scooter

RIJEN: Een 14-jarige en een 15-jarige inwoner van Rijen zijn dinsdagmiddag aangehouden voor heling van een gestolen scooter. De politie zag dat het contactslot van de scooter was verbogen en er geen sleutel op zat. Toen de politie één van de verdachte aan de tand voelde ging de andere ervandoor. Later kon de politie deze verdachte ook aanhouden. Het bleek dat de scooter maandag 28 april was gestolen vanaf de Julianastraat in Rijen. De scooter is in beslaggenomen. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen volgen. Het tweetal is gehoord en ingesloten.

Politie waarschuwt voor oplichters

TILBURG: De politie wil inwoners van Tilburg waarschuwen voor oplichters. Verschillende mensen hebben bij de politie melding gemaakt van het proberen afhandig te maken van geld.

Het blijkt dat mensen die zich voordoen als medewerkers van TNT mensen proberen te overtuigen om een bedrag af te laten schrijven van hun bankrekening om een te laag gefrankeerde brief te mogen ontvangen. In veel gevallen gaat het om kleine bedragen die portokosten vergoeden. Door de bankpas van de gedupeerden door een apparaat te halen kan de pas worden geskimmed en zodoende geld worden opgenomen van de rekening. Na navraag bij TNT blijkt dat er sprake is van een landelijke opererende bende. Medewerkers van TNT maken geen gebruik van een mobiel pinautomaat.

Aanhouding na zware mishandeling

TILBURG: Een 18-jarige inwoner van Oisterwijk is Koninginnenacht ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd toen hij tijdens een woordenwisseling een glas bier in zijn gezicht kreeg. Hij moest met zijn verwonding naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte, een 16-jarige inwoner van Tilburg, is aangehouden. Een vriend van de verdachte, een 18-jarige inwoner van Tilburg, werd later in het ziekenhuis aangehouden omdat hij zich erg vervelend gedroeg en verhaal wilde halen. Toen hij meerder malen werd gevorderd om weg te gaan en hier niet aan voldeed is hij door de politie aangehouden.

Jongen zwaargewond na vechtpartij

TILBURG: Een nog onbekende jongen is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar gewond geraakt aan zijn hoofd toen hij betrokken was bij een vechtpartij. De vechtpartij is vermoedelijk begonnen in een horecagelegenheid aan de Heuvelring. Eenmaal buiten trof de groep elkaar weer waarbij één persoon dermate gewond raakte dat hij bij de Spoorlaan wederom in elkaar zakte en het bewustzijn verloor. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft twee verdachten aangehouden die volgens de camerabeelden betrokken waren bij het incident. Het betreft een 60-jarige inwoner van Nederhemert en een 21-jarige inwoner van Weesp. Beiden zijn ingesloten van nader onderzoek. Een onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer zal worden ingesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst