Gemeente Vlaardingen


Afsluiting 'De Schooldichter'

30 april 2008

Kinderen lezen hun gedichten voor

Het was een poëtische middag, woensdag 23 april in de Stadsgehoorzaal. De Kleine Zaal zat tjokvol kinderen, ouders en leerkrachten, bij de afsluitende bijeenkomst van het project De Schooldichter.

Zowat iedereen die iets met poëzie heeft in onze stad, was aanwezig en enthousiast over het resultaat: er waren veel gedichten van kinderen en moeders te horen, soms zeer emotioneel. De beste gedichten en tekeningen zijn gebundeld in een fraai boekwerk. Auke Pol van Muziekcentrum OpMaat had enkele gedichten op muziek gezet, het resultaat werd door leerlingen uitgevoerd. Het was een buitengewone manifestatie. Wellicht volgend jaar weer, met nog meer ambitie! Want poëzie leeft in Vlaardingen. Aandacht en vrolijkheid vanuit de zaal

De Schooldichter is een van de laagdrempelige, literaire initiatieven waarvoor de gemeente vorig jaar een speciale subsidie in het leven heeft geroepen. E en project van de Stichting OVB (Onderwijs Voorrangs Beleid) in samenwerking met de Stadsbibliotheek, vijf basisscholen (t Visnet, t Mozaïek, de Klimop, t Palet Oost en t Prisma ), medewerkers van de muziekschool, de Bibliotheek, de Stadsgehoorzaal en de Vlaardingse dichters Teuntje Vreugdenhil, Kees Alderliesten, Benne van der Velde, Eva Timmermans en Miriam Poolster. Een samenwerking die klinkend resultaat opleverde!

Foto's Arie Wapenaar