Gemeente Schiedam




Koninginnedag in Schiedam: koopjes, muziek en vuurwerk

23 april 2008

Vrijmarkten, optredens, een lampionnenoptocht en vuurwerk, Schiedam kleurt zich woensdag 30 april helemaal Oranje. Oranjevereniging 'Wilhelmina' Kethel viert tegelijk met de verjaardag van de Koningin haar 110-jarig bestaan, in De Gorzen kan iedereen genieten van het muziekfestival Groenelaan Live! en in de verschillende wijken van Schiedam is een uitgebreid kinderprogramma.

In de Nederlandse Hervormde Kerk in Kethel start Koninginnedag met de Aubade en in De Gorzen zijn vanaf 10 uur de leukste en beste koopjes te vinden op de grote vrijmarkt in de Groenelaan. In beide delen van Schiedam zijn vele kinderactiviteiten en op het Wilhelminaplein treden verschillende bands op tijdens het muziekfestival Groenelaan Live! Zanger/gitarist Jan Warby speelt heerlijk oude blues, de Golden Oldies liefhebber wordt getrakteerd op 5-OM, muziek door 5 'oude mannen' en het festival wordt afgesloten met een optreden van the Fab5 en The Erik Hart Band. Het hele programma is terug te vinden op www.groenelaan.nl.

Afsluiting met vuurwerk
Voor de kinderen worden in verschillende wijken van Schiedam activiteiten georganiseerd. Springkussens, glijbanen, klomplopen en blikgooien kunnen worden afgewisseld met schminken en een spelparcours. In Schiedam-Kethel start na de Aubade een gezellige braderie, zijn er diverse optredens op het feestterrein Kethelvaart en de lampionnenoptocht wordt gevolgd met een spectaculair vuurwerk ter afsluiting.