Time : 11:08:10
Date : 28 April 2008
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en UNICEF-directeur Yves Willemot overhandigen op 30 april het BFHI-kwaliteitscertificaat aan zeven Belgische ziekenhuizen.

ONDER EMBARGO TOT 30 APRIL 2008 AUB.

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en UNICEF-directeur Yves Willemot overhandigen op 30 april het BFHI-kwaliteitscertificaat aan zeven Belgische ziekenhuizen.

Op 30 april ontvangen zeven Belgische ziekenhuizen uit de handen van minister Laurette Onkelinx en Yves Willemot, algemeen directeur van UNICEF België, het certificaat "Baby Friendly Hospital Initiative" (BFHI). De namen zullen op 30 april bekendgemaakt worden tijdens een studiedag over het BFHI (zie info).

De zeven laureaten ontvangen het BFHI-kwaliteitscertificaat omwille van hun inspanningen om hun beleid en dagelijkse praktijken aan te passen aan de internationale kwaliteitscriteria van het BFHI. Zij vervoegen de 20.000 ziekenhuizen over heel de wereld die dit kwaliteitslabel al gekregen hebben.

De vorige editie

In 2006 ontvingen voor het eerst zes Belgische ziekenhuizen het BFHI- kwaliteitscertificaat. Dit gebeurde in het kader van de pilootfase 2005-2006 om het initiatief in ons land uit te testen. Het ging om de volgende ziekenhuizen: Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Sint-Vincentiusziekenhuis Antwerpen, UMC Sint-Pieter Brussel, IZZ Etterbeek-Elsene, Kliniek Edith Cavell Ukkel en Cliniques Saint-Pierre Ottignies.

Info

De uitreiking van het certificaat gebeurt in het kader van een studiedag op 30 april die integraal aan BFHI gewijd is. Het programma en alle andere info over BFHI vindt u terug op www.babyhospital.be

Afspraken voor interviews of reportages

Het is mogelijk om - onder strikt embargo tot 30/4 - vooraf een interview of reportage te maken rond de genomineerde ziekenhuizen. Gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met Jan Eyckmans, woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu. Tel.: 02/524.90.45 - gsm: 0495/25.47.24 - mail: jan.eyckmans@health.fgov.be

http://www.health.fgov.be