Gigaracing

Deceptie voor boze Giedo in race 1

Na de euforie in Monza en het dominante optreden in de trainingen op Spa-Francorchamps, was er in race 1 een flinke domper te verwerken voor Giedo. Nadat hij vanaf de zevende plaats was gestart, had hij zich al opgewerkt naar plaats drie, toen hij door een onbezonnen actie van Julien Jousse uit de race werd getikt. Giedo is boos en heeft zijn zinnen dan ook gezet op eerherstel in race 2.

Gepubliceerd: Saturday 3 May 2008
Ik had me als tweede gekwalificeerd, begon hij. Dat was prima, het verschil was zo ontzettend klein, daar kon ik goed mee leven. Het betekende dat ik in de eerste race als zevende van mocht beginnen en ik had een absolute wereldstart. Ik lag al heel snel op de derde plaats en toen kwam de safety-car even naar buiten. Toen die weer naar binnen ging, kon ik Julien Jousse flink onder druk zetten en na een paar ronden maakte hij een grote fout en zat ik in zijn slipstream. Ik zat er naast in Blanchimont, het snelste punt van het circuit, en hij tikte me er gewoon af. Ik spinde in de banden, einde verhaal.

Ik ben echt kwaad. Ik heb de beelden naderhand gezien en dit was gewoon volledig zijn fout. Het was een idiote actie en het heeft mij beroofd van een podiumplaats. Morgen mag ik als tweede van start en dan ga ik voor de overwinning. De snelheid is goed, hopelijk heb ik morgen een race zonder incidenten.