Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Didam- 22-jarige automobilist aangehouden wegens      
drugsbezit                                            
Een 22-jarige inwoner van Didam is in de nacht van vrijdag 2 op 3 mei aangehouden wegens drugsbezit. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Politiemensen hielden de man die nacht omstreeks 03.00 uur op de Dijksestraat staande voor een controle. Toen zij het rijbewijs van de man nakeken, roken zij een sterke wietlucht. De man gaf hierop toestemming om in zijn auto te kijken. Daar vonden zij 10 zakjes wiet n. De man is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Silvolde- Drankrijder betrapt                         
Een 21-jarige inwoner van Ter Borg is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 mei omstreeks 01.30 uur op de Boterweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Politiemensen zagen de man rijden en hielden hem staande voor een blaastest. Het resultaat hiervan was 0,8 promille. De man bleek beginnend bestuurder en is daarom aangehouden.

Drempt-  Aanrijding onder invloed                     
Een 21-jarige man uit Rheden is zaterdagochtend 3 mei omstreeks 06.00 uur betrapt op het rijden onder invloed nadat hij tegen een boom was gereden op de Rijksweg in Drempt.

De man was van de weg geraakt omdat hij moest uitwijken voor ree. Hierdoor kwam hij aan de rechterzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. De ree werd niet geraakt. De auto is afgesleept. De man moest vervolgens in het kader van 'Botsen is blazen' een alcoholtest doen. Het resultaat hiervan was 1,0 promille. Hij kreeg een proces -verbaal en een rijverbod van vijf uur. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Winterswijk- Verkeersongeval met letsel               
Een 17-jarige jongen uit Winterswijk is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 mei gewond geraakt nadat hij met een auto tegen een boom was gereden op de Burloseweg. De jongen was even buiten bewustzijn en had diverse kneusingen en een kniepwond. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De auto raakte total loss.

De jongen was niet in het bezit van een rijbewijs en had zonder medeweten van zijn vader de auto meegenomen. Door een GGD-arts is bloed afgenomen om te kijken of hij onder invloed was. De uitslag hiervan wordt binnen enkele dagen bekend.

Groenlo- Diefstal vanaf winkelterrein                 
Tussen dinsdag 29 april en vrijdag 2 mei is er een diefstal gepleegd vanaf een terrein bij een winkel aan Den Sliem in Groenlo. De daders namen een krat met ongeveer 20 kilo koper en een krat met computeronderdelen mee.

De daders kregen toegang tot het terrein door de omheining open te knippen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.