Politie Zeeland



W-859-2008 Winkeldief aangehouden op Mortiereboulevard
In een winkel aan de Mortiereboulevard in Middelburg is gisteravond rond 21.47 uur een winkeldief aangehouden.
De man, een 43-jarige Vlissinger, had streepjescodes op goederen verwisseld en had op die manier geprobeerd goederen ter waarde van bijna honderd euro af te rekenen van ongeveer dertig euro. Na het passeren van de kassa werd de man in de kraag gevat door winkelpersoneel. De Zeeuwse politie werd gewaarschuwd en door hen is de man naar het politiebureau gebracht en daar verhoord. In eerste instantie wist de man van niets. Hij is in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij een nachtje kunnen nadenken over zijn daad en bij zijn verhoor vanmorgen bekende hij alles. De politie gaat nog een huiszoeking doen bij de Vlissinger om te kijken of hij nog meer gestolen waar herbergt.

W-860-2008 Ongeval met letsel Meliskerke
Gisteravond (vrijdag) omstreeks 22.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Dorpsstraat in Meliskerke.
Een 16-jarige jongen uit de gemeente Veere reed over bovengenoemde weg en hield niet voldoende rechts op de weg. Hem tegemoet kwam een 43-jarige automobilist uit de gemeente Borsele. Beide voertuigen konden elkaar niet meer ontwijken en kwamen frontaal in botsing. Het gevolg was een beschadigde bromfiets en auto. De bromfietser is vanwege schrammen op zijn been doorverwezen naar zijn huisarts.

O-861-2008 Rijbewijs ingevorderd
Van een 28-jarige automobilist uit Veenendaal is vannacht rond 02.24 uur het rijbewijs ingevorderd door de Zeeuwse politie.
De man reed over de Weststraat in Burgh Haamstede terwijl hij te diep in het glaasje had gekeken. Uit de blaastest bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. In de afgelopen jaren was hij al drie keer eerder voor hetzelfde feit veroordeeld.

O-862-2008 Reanimatie op camping Renesse
Op een camping in Renesse heeft de Zeeuwse politie vanmorgen geassisteerd bij de reanimatie van een 11-maanden oud jongetje uit Tilburg.
Rond 06.06 uur werd een 112-melding gedaan waarop de hulpdiensten in kennis werden gesteld. De politieagenten hebben, totdat ambulancepersoneel ter plekke was, de reanimatie van het kind van omstanders overgenomen. Ook een traumahelicopter is ingeseind en ter plaatse gekomen. Het jongetje is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Het is niet bekend hoe zijn toestand nu is. (Noot voor media: dit betreft een puur medische zaak er is dus geen misdrijf in het spel)

Z-863-2008 Te veel gedronken
Vannacht omstreeks 02.51 uur is het rijbewijs van een 27-jarige Terneuzenaar ingenomen.
Uit een blaastest bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken, terwijl hij in zijn auto over de Tooropstraat in Terneuzen reed.


Noot voor redacties: