Gemeente Alkmaar


Optredens van groepen uit Bergama en Darmstadt tijdens Bevrijdingsfestival

Tijdens het Bevrijdingsfestival in de Alkmaarder Hout treden dit jaar ook groepen uit de Alkmaarse zustersteden Bergama en Darmstadt op. De zeer bekende Turkse klarinettist Hüsnü ªenlendirici verzorgt samen met het Taksim Trio van 13.00 tot 14.00 uur de hoofdact. Ook de muziekgroep Brainbogs uit Darmstadt verzorgt een optreden tijdens het Festival.

Hüsnü ªenlendirici is oorspronkelijk afkomstig uit Bergama. Via bemiddeling van de gemeente Bergama is hij bereid gevonden belangeloos op te treden op 5 mei 2008. Hüsnü ªenlendirici is dan met het Taksim Trio de hoofdact het Alkmaarse 5 mei festival. Hüsnü heeft in 2007 twee keer in Nederland opgetreden, in februari in het BIM huis te Amsterdam en in oktober in De Doelen te Rotterdam. Ook treedt hij veel op in Amerika.

Ook de muziekgroep Brainbogs uit de Duitse zusterstad Darmstadt verzorgt om 15.00 uur een optreden tijdens het Festival in de Alkmaarder Hout. De toegang is gratis.

Bevrijdingsfestival

Het 5 Mei Festival is voor jong en oud en werd in 2007 bezocht door ca. 8000 personen. Vijf mei is een dag waarop in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Inmiddels heeft de viering een algemener karakter gekregen en is het thema "vrijheid vier je samen".

Voor meer informatie over het 5 Mei Festival kunt u surfen naar www.5meialkmaar.nl.


Noot voor de redactie,

Gemeente Alkmaar