Gemeente Deventer

Eerste uitzending Afval Apart op Deventer TV

Deventer is een primeur rijker! Op maandag 5 mei wordt om 18:00 de eerste speciale uitzending van `Afval Apart' uitgezonden op Deventer TV. Het programma maakt deel uit van het gelijknamige project Afval Apart. Dit is een initiatief van de gemeente Deventer om tot een sterke vermindering van de hoeveelheid restafval te komen. Het programma geeft tips en trucs om afval te verminderen en er zijn lokale initiatieven te zien over Deventer milieuprojecten.

In de eerste TV uitzending Afval Apart zien de kijkers de aftrap van het gelijknamige project tijdens een manifestatie in de Grote of Lebuïnuskerk. De vier partners van de gemeente krijgen hier officieel de opdracht overhandigd. Na het officiële startsein geven leerlingen van het Stormink een spectaculaire modeshow waarin zij kleding en accessoires, gemaakt van afval, showen.

Verder in deze uitzending een leuke en handige tip van Bep van de Deventer Schoonfamilie over hoe u zelf uw afval beter kunt scheiden. Verder beelden van een buurtactiviteit in de Raambuurt en een item over het gratis laten ophalen van snoeiafval door Circulus.

Restafval verminderen

Afval Apart is een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente, buurtbeheerbedrijf Cambio, Circulus, Sallcon en de Ulebelt. Doel is de jaarlijkse hoeveelheid restafval per Deventenaar te verminderen. Deze bedraagt nu nog circa 210 kilo per jaar en moet worden gereduceerd tot 180 kilo in 2009 en 150 kilo in 2012.

Om dit te bereiken zijn er verschillende projecten opgestart op het gebied van gescheiden inzameling van glas, oud papier en GFT-afval. Verder is er een project, dat het (thuis) composteren stimuleert.

Publicatiedatum: 28-4-2008
afbeelding van grof afval

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 29 april 2008