Witteveen en Bos

EIW tekent namens NethWater subsidieprogramma voor China

Het consortium NethWater bestaande uit de partners EIW, Norit, Haskoning en Witteveen+Bos heeft op woensdag 23 april 2008 in Den Haag de overeenkomst getekend voor een subsidieprogramma inzake de levering van Nederlandse watertechnologie aan China.

In dit zogenaamde 2g@there programma van de EVD hebben bedrijfsleven en overheid afspraken gemaakt onder welke condities activiteiten op het gebied van waterbehandeling voor en in China in aanmerking komen voor subsidie. Gedurende een periode van 3 jaar is in principe een bedrag van 3,2 miljoen Euro beschikbaar.

NethWater heeft als doel om DBFO-projecten te ontwikkelen op het gebied van productie van proceswater, zuivering van afvalwater en hergebruik van water voor de (petro)chemische industrie in China en het Midden-Oosten. Het betreft niet zelden lokale vestigingen van bestaande klanten in Nederland. De zeer ruime ervaring van de NethWater-partners met soortgelijke projecten in Nederland zal belangrijk zijn om de klanten te overtuigen ook in China met Evides en NethWater in zee te gaan. De vestigingen van Haskoning en Norit stellen NethWater nu al in staat in China activiteiten te ontwikkelen. Ten behoeve van de toepassing van DBFO in China is echter nog wel opbouw van lokale kennis nodig. Het subsidieprogramma zal NethWater in staat stellen om kansen te identificeren en marktkennis en onderzoeksprojecten te ontwikkelen.

(geplaatst op 5 mei 2008)