Gemeente Voorschoten

Voorschoten viert 5 mei

poster5mei2008

Voorschotenaren die 55 kilometer fietsen om het bevrijdingsvuur vanuit Rotterdam naar de Voorstraaat te brengen. Professor Herman Pleij die zijn publiek ongetwijfeld in de ban houdt met een boeiend verhaal en als uitsmijter rapper Yes-R die een toepasselijke free-style ten beste zal geven. Het zijn de ingrediënten voor de 5 mei viering waarmee Voorschoten haar inwoners een opmerkelijk programma voorschotelt.

Samen werken aan vrijheid. Onder deze noemer viert jong en oud in Voorschoten de bevrijding op maandag 5 mei. In de ochtend halen sportieve Voorschotenaren per fiets het bevrijdingsvuur op uit Rotterdam. Hier hebben zij een ontmoeting met premier Jan Peter Balkenende. Om 13.00 uur arriveren zij in Voorschoten en leveren het vuur af in de Voorstraat. Daar ontsteekt burgemeester Jeroen Staatsen het bevrijdingsvuur.

's Avonds vindt er een bijzonder event plaats in de Dorpskerk. Om 20.00 uur spreekt burgemeester Jeroen Staatsen een openingswoord. Vervolgens geeft hoogleraar prof. dr. Herman Pleij een lezing en volgt een optreden van rapper Yes-R. De avond wordt afgesloten rond 21.30 uur met een hapje en een drankje.

De Dorpskerk staat aan Kerkplein 2 en is open vanaf 19.30 uur. Inwoners die zich hebben aangemeld kunnen dit gratis event bezoeken op vertoon van hun toegangsbewijs. Dit toegangsbewijs ontvangt u na aanmelding. Aanmelding vooraf is noodzakelijk omdat het aantal plaatsen (300 zit- en 100 staanplaatsen) in de kerk beperkt is.

Voorschotenaren kunnen zich gratis aanmelden via een elektronisch formulier. Voor meer informatie, zie de gemeentelijke website.
* 23 april 2008

Noot voor de pers:
Contactinfo
Telefoon (071) 560 06 00
Fax (071) 522 65 87
E-mail gemeente@voorschoten.nl