Politie Groningen

Maandag 5 mei 2008

Provincie Groningen, 05-05-2008

Veendam: man neemt goederen mee

Een 21-jarige inwoner van Veendam is zondagmiddag betrapt toen hij met enkele goederen een pand aan het Sont wilde verlaten. Een medewerkster van een opvangcentrum zag de Veendammer in het kantoor en vertrouwde het niet. Zij sprak de persoon aan en deze gaf direct toe dat hij ongeoorloofd enkele spullen mee wilde nemen. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Winschoten: nekletsel bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de Molenweg in Winschoten, zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Delfzijl had te laat door dat enkele autos voor hem vaart verminderden. Hierdoor reed hij tegen zijn voorganger uit Appingedam (21 jaar). Deze automobilist reed tegen de achterkant van een 28-jarige automobiliste uit Winschoten. Haar inzittende, een 66-jarige vrouw uit Winschoten, raakte gewond aan haar nek. Ook de 19-jarige inwoonster van Appingedam is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zij zat als passagier in de auto van de Delfzijlster. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: minibike in beslag genomen

De politie heeft zondagmiddag in de Goeman Borgesiusstraat een minibike in beslag genomen. Agenten zagen een 45-jarige man uit Hoogezand op de kleine motor rijden en spraken hem aan. Hij moest het voertuig direct afstaan.

Hoogezand: bromfietsster gewond na onjuiste verkeershandeling

Een 16-jarige bromfietsster uit Kolham is zondagmiddag gewond geraakt op de kruising van de Hoofdstraat met de Kerkstraat in Hoogezand. Het meisje reed op een onjuiste manier over de kruising. Op dat moment had een 44-jarige automobilist uit Hoogezand groen licht bij de verkeerslichten. Deze man kon de Kolhamse niet ontwijken en reed tegen haar aan. Het meisje is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Uithuizermeeden/Haren: vernielingen aan autos

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag zeker drie autos vernield in Uithuizermeeden. Twee autos werden vernield in de Prinses Christinastraat. Vanuit de Meidoornlaan kreeg de politie ook een melding van een vernielde auto. De politie doet onderzoek naar de vernielingen. De eigenaren doen aangifte. De politie verzoekt ook andere gedupeerden aangifte te doen.

In de Vondelbuurt in Haren hebben onbekenden zaterdagnacht autos vernield. De politie constateerde dat van in ieder geval zes autos een buitenspiegel was vernield. Ook heeft/hebben de dader(s) van meerdere autos de buitenspiegel omgebogen. Deze spiegels bleken uiteindelijk niet vernield te zijn. De politie heeft van twee vernielingen een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: beenbreuk na botsing tegen boom

Een 22-jarige man uit Groningen is zondagmiddag op de Jaltadaheerd gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer was, zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (A), een rondje op de motor gaan rijden. Door onbekende reden raakte de Stadjer de controle kwijt over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De motor bleek total loss te zijn. De politie vorderde vervolgens het kentekenbewijs van de motor in. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden zonder rijbewijs.

Groningen: man na diefstal in ziekenhuis aangehouden

De politie heeft zondagnacht in het UMCG aan het Hanzeplein een 41-jarige man uit Zoetermeer aangehouden voor diefstal. De Zuid-Hollander had zich met zijn vriendin op de spoedpoli van het ziekenhuis gemeld. Tijdens de behandeling van zijn vriendin was de verdachte aan de wandel gegaan. Hij werd vervolgens door een getuige betrapt bij het wegnemen van een beeldscherm. Het apparaat was in een schort gewikkeld en werd in een behandelkamer aangetroffen. De verdachte werd aangesproken en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politieagenten. Het beeldscherm werd in beslag genomen. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het cellencomplex uitte hij diverse beledigingen bedreigingen in de richting van de politieagenten. Hij werd ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord.