Time : 10:00:00
Date : 05 May 2008
Sender Name: Desmyttere & Partners bvba

Syndicaat van Vlaamse Huisartsen neemt concrete stappen in beveiliging tegen agressie.

Jaarlijks zijn er tientallen gevallen van agressie tegen huisartsen. De huisartsen worden niet alleen geconfronteerd met agressie tijdens huisbezoeken, maar ook steeds vaker tijdens hun wachtdiensten. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen dringt aan op overleg met de Ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. Tevens vragen ze een financiële tussenkomst bij investeringen om de veiligheid van huisartsen te garanderen.

Het SVH wil een beslissing hierover echter niet afwachten en sloot recent een overeenkomst met Helpi, een firma gespecialiseerd in het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen via de mobiele telefonie. In geval van agressie of nood, kunnen huisartsen voortaan met één druk op een snelkeuzetoets van hun eigen gsm-toestel meteen vijf vooraf aangeduide personen (familie, vrienden, collega's) verwittigen. Een meldkamer, bemand door mensen van Helpi, staat hiervoor 24/24h paraat. In ernstige noodsituaties worden ook meteen de politie verwittigd en kan de operator van de meldkamer de huisarts onmiddellijk lokaliseren via zijn GSM.

Het SVH zal voor 18 euro tussenkomen in de kosten voor het abonnement (98 euro per jaar) op deze beveiligingsdienst. De huisartsen, die lid zijn van SVH, betalen individueel het saldo van 80 euro. Indien de huidige onderhandelingen tussen het SVH en Domus Medica tot een daadwerkelijke fusie zouden leiden, zullen de huisartsen van Domus Medica ook van dit aanbod kunnen genieten.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met:
Dr. Frank Peeters, Bestuurslid SVH
GSM 0475 23 36 50, e-mail frank-peeters@skynet.be

Peter Desmyttere, woordvoerder Helpi
Gsm: 0473 85 24 94, e-mail: peter@helpi.be

URL: http://www.helpi.be