Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 5 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 05-05-2008 o Beroofd van spelcomputer en inbraak mislukt

Controle

Monnickendam, zondag 4 mei 2008.

De politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto op de Bernhardlaan 75 voertuigen gefotografeerd die te snel voorbij reden. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur terwijl ter plaatse maximaal 50 km per uur is toegestaan. De auto stond opgesteld in de richting van Marken en tijdens de controle reden 2025 voertuigen voorbij die zich wèl aan de maximumsnelheid hielden.

Beroofd van spelcomputer

Purmerend, zondag 4 mei 2008, 22.15 uur.

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Nieuwegein en drie jongemannen uit Purmerend van 17, 18 en 29 jaar oud aangehouden omdat zij worden verdacht van betrokkenheid bij een beroving. Een 17-jarige jongeman uit Hoenderloo zou op de Schokkerstraat zijn beroofd van zijn draagbare spelcomputer door één persoon. Deze zou zijn ingehaald en het speelgoed werd teruggepakt. Hierop zouden anderen zich dreigend hebben opgesteld en de aangever hebben geslagen en geschopt. Het viertal kon aan de hand van het opgegeven signalement worden getraceerd op de Anne Franklaan en worden aangehouden. De oudste Purmerender werd vrijgelaten omdat bleek dat hij zich pas later bij het drietal had gevoegd. De drie werden in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

Inbraak mislukt

Edam, zondag 4 mei 2008, 00:45 uur.

De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een woning aan het Oorgat. Men heeft op drie plaatsen geprobeerd in te breken. Bij de achterdeur werd het slot geforceerd maar door extra sluitwerk lukte het niet binnen te komen. De deur naar de woonkamer leidde ook niet tot resultaat. Uiteindelijk ging men aan de achterzijde het balkon op en werd een ruit ingeslagen. Hierdoor werd het alarm geactiveerd en vluchtte het dievengilde. Forensische opsporing gaat de sporen van de inbraak onderzoeken.

Lastige man

Koog aan de Zaan, zondag 4 mei 2008, 17:39 uur.

De politie heeft een 45-jarige Zaandammer aangehouden wegens bedreiging. De man was door bewakingspersoneel van een supermarkt aan de Verzetstraat gesommeerd de winkel te verlaten omdat hij zich daar hinderlijk ophield. De man zou vervolgens de bewaker hebben bedreigd met een schaar. De bedrijfsleider heeft de verdachte de toegang tot de winkel ontzegd. De Zaandammer werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Scheldkanonnade

Assendelft, zondag 4 mei 2008, 17:58 uur.

De politie heeft na een scheldkanonnade een 30-jarige vrouw uit Assendelft aangehouden. De vrouw reed achterop een bromfiets mee met een bekende. De man en vrouw droegen geen helm en de man had een rijbewijs dat ongeldig was verklaard. Het voertuig bleek niet verzekerd en er klopte iets niet met de tenaamstelling. De politieman nam de bromfiets in beslag en de vrouwelijke passagier begon hierop haar scheldpartij. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal ter zake belediging en een bekeuring wegens rijden zonder helm heengezonden.

Inbraak

Assendelft, maandag 5 mei 2008, 04:54 uur.

De afdeling Forensische Opsporing van de politie stelt een onderzoek in na een inbraak in een woning aan de Vlietlaan. Men is binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. De bewoner mist een grote hoeveelheid goederen waaronder een plasmascherm, een filmcamera, laptops, sieraden en bankpasjes. De inbraak moet hebben plaatsgevonden in de nachtelijke uren tussen één uur en half vijf.