Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Meisje (6) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 6-5-2008 10:50:48

ARNHEM - Een zesjarig meisje uit Westervoort is maandagochtend rond negen uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de kruising P Calandweg / Driepoortenweg.

Een 31-jarige automobiliste uit Westervoort (de moeder van het meisje) zou op het kruispunt geen voorrang hebben verleend aan een 25-jarige automobilist uit Arnhem. Een aanrijding was het gevolg waarbij de auto met de moeder, het meisje en het éénjarige broertje tegen een verkeerszuil aanbotste. Het zesjarige meisje werd tijdens de aanrijding uit de auto geslingerd. Zij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje hield enkele verwondingen aan het gezicht over aan de aanrijding. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. De verkeersongevallendienst van de politie verricht technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (08-062134)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt twee broers aan

Publicatiedatum: 6-5-2008 10:50:12

ARNHEM - De politie heeft maandagmiddag rond vier uur twee mannen van 20 en 21 jaar uit Velp en Arnhem aangehouden aan het Gele Rijders Plein.

Agenten wilden de 21-jarige man bekeuren omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. De man weigerde echter zijn legitimatiebewijs te overhandigen en maakte daarop slaande bewegingen in de richting van de agenten. Omdat de man zich hevig verzette tijdens de daaropvolgende aanhouding, werd hij geboeid. De 20-jarige broer van de Arnhemmer bemoeide zich met de aanhouding en werd door de agenten gesommeerd om weg te gaan. De Velpenaar voldeed echter niet aan het bevel en werd vervolgens ook aangehouden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn beiden op vrije voeten gesteld. (08-062260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na vernieling bushokje en fiets
Publicatiedatum: 6-5-2008 10:47:32

ARNHEM - Een 27-jarige man uit Zevenaar is maandagmiddag rond vijf uur aangehouden door de politie wegens vernieling. Getuigen hadden gezien dat de Zevenaarder aan de Graaf Lodewijkstraat een bushokje vernielde en op de Hommelseweg vervolgens een fiets op de grond gooide. Gewaarschuwde agenten troffen even later op de Thomas A Kempislaan een man aan die aan het signalement voldeed. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man bekende de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de man is proces - verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren. (08-062279)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van inbraak

Publicatiedatum: 6-5-2008 10:46:40

VELP - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond één uur twee Arnhemmers van 15 en 61 jaar aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat de twee op het dak van een gebouw aan de Graaf Ottostraat liepen. De politie kon de twee Arnhemmers ter plaatse aanhouden. In het gebouw werd een tas met gereedschap gevonden. De man en de jongen zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(08-062464)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Toezicht en handhaving bevrijdingsfeest: 25 aanhoudingen
Publicatiedatum: 6-5-2008 10:51:54

WAGENINGEN - Tijdens toezicht en handhaving gedurende de bevrijdingsfeesten in Wageningen heeft de politie maandagavond en
-nacht in totaal 25 aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen waren wegens belediging van politieagenten, baldadigheid en vernieling. Ook werden er bij de politie meerdere vechtpartijtjes gemeld die echter tijdig de kop in konden worden gedrukt. Vorig jaar hield de Wageningse politie tijdens de bevrijdingsfeesten veertien personen aan voor min of meer dezelfde soort vergrijpen. Echt ernstige ongeregeldheden deden zich ook dit jaar niet voor.

Een 23-jarige Wageninger werd even voor negen uur aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding op de Sportstraat. De Wageninger bleek bovendien onder invloed van alcohol (ruim twee promille). Een 38-jarige vrouw uit Wageningen was bij de aanrijding zwaar gewond geraakt en is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Mes
Omstreeks half elf werd op het Plantsoen een 27-jarige man uit Almere opgepakt omdat hij met een mes op zak over straat liep. Bij de man werden bovendien verdovende middelen aangetroffen. Rond kwart over elf werd op de Haarweg een twintigjarige man uit Druten aangehouden op verdenking van inbraak. Bij de man werden enkele computers aangetroffen die hij uit een woning zou hebben gestolen. Volgens de politie waren er gedurende de bevrijdingsfeesten veel mensen op de been maar werd er kennelijk ook veel alcohol gedronken. (08-062485)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser en fietser botsen: Wageninger gewond
Publicatiedatum: 6-5-2008 10:48:53

WAGENINGEN - Bij een botsing tussen een fietser en een bromfietser op de Mansholtlaan in Wageningen is maandagavond een 60-jarige man uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer had vermoedelijk arm- en rugletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond kwart over zes toen de Wageninger met zijn bromfiets over het fietspad van Wageningen richting Ede. Op dat moment reed hem een 24-jarige Edese hem op de fiets tegemoet. Bij het passeren raakten beiden elkaar waarbij de Wageninger kwam te vallen. De politie vermoedt dat één van beiden onvoldoende rechts heeft gehouden. Van drankgebruik bleek geen sprake.
(08-062316)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Apeldoorner (72) gewond na val met snorfiets

Publicatiedatum: 6-5-2008 10:48:10

KOOTWIJK - Een 72-jarige man uit Apeldoorn is maandagmiddag in Kootwijk gewond geraakt nadat hij met zijn snorfiets was gevallen. De man reed even voor drie uur over de Asselseweg en verloor naar eigen zeggen de macht over het stuur toen hij moest remmen. Het slachtoffer kampte met rugklachten en verwondingen aan hoofd en handen en is per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(08-062241)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hoevelakense verdacht van rijden onder invloed

Publicatiedatum: 6-5-2008 10:47:29

HOEVELAKEN - De politie in Hoevelaken heeft maandagmiddag op de Oosterdorpsstraat een 63-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw bleek even daarvoor, rond kwart over vier, met haar snorfiets zijn gevallen. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de vrouw. De Hoevelakense verteld dat ze ook medicijnen had gebruikt. Een bloedproef moet uitsluitsel geven of de vrouw de alcohollimiet had overschreden. De vrouw was bij het ongeval lichtgewond geraakt.
(08-062268)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (9) valt door de mand bij winkeldiefstal
Publicatiedatum: 6-5-2008 10:46:54

NIJKERK - Een negenjarig meisje uit Nijkerk is maandagmiddag door de mand gevallen na een winkeldiefstal op de Langestraat in haar woonplaats. Winkelpersoneel betrapte het jonge meisje toen ze met speelgoed aan de haal ging. De Nijkerkse werd aan de politie overgedragen en moest de buit teruggeven. Daarna is ze door de politie aan haar ouders overgedragen. Vanwege haar leeftijd kan het meisje niet strafrechtelijk vervolgd worden.
(08-062252)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---