Gemeente Zevenaar


Week 18

WET WERK EN BIJSTAND

Themacontroles

Binnenkort gaat de gemeente weer een onderzoek instellen naar de rechtmatige verstrekking van de bijstandsuitkeringen (WWB) bij een gedeelte van het uitkeringsbestand. Het onderzoek vindt plaats bij alle uitkeringsgerechtigden in de leeftijd van 21 tot en met 45 jaar die zelfstandig wonen. Alle uitkeringsgerechtigden die tot deze doelgroep behoren, krijgen een onderzoeksformulier thuisgestuurd. Dit onderzoeksformulier moet binnen een week ingevuld en ondertekend retour worden gezonden. Ook moeten een aantal bewijsstukken worden verstrekt. Vervolgens beoordeelt de gemeente of de WWB-uitkering al dan niet rechtmatig is verstrekt.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Aanmaningen belastingaanslag 2008
Eind februari zijn de gecombineerde aanslagen gemeentelijke belastingen 2008 verstuurd. Betaalt u de aanslag via automatische incasso dan is dit artikel voor u niet van belang. Dit geldt ook als met u een betalingsregeling is getroffen of aan u uitstel is verleend. Zo niet, leest u dit artikel dan goed.

De vervaldatum voor de aanslag is 30 april 2008. Heeft u nog niet betaald, dan raden wij u aan dit alsnog direct te doen. U voorkomt dat wij anders een aanmaning versturen en dat u aanmaningskosten moet betalen. De kosten voor een aanmaning zijn:

* EUR 6,00 bij een openstaand bedrag tot EUR 454,00 en
* EUR 14,00 bij een openstaand bedrag van EUR 454,00 of meer.

Maakt u voor de betaling bij voorkeur gebruik van de reeds toegezonden acceptgirokaart. Gebruikt u deze niet, vermeldt u dan bij de overschrijving het betaalkenmerk (deze vindt u op de aanslag). Het bankrekeningnummer is: 28.50.44.494 ten name van de gemeente Zevenaar/belastingen.

U kunt ook alsnog kiezen voor het betalen via automatische incasso. Vult u dan de bon in, te vinden achterin de Belastinggids 2008, en stuurt u deze na ondertekening vóór 9 mei aan ons op. U voorkomt hiermee nu en in de toekomst extra kosten. Het te betalen aanslagbedrag voor 2008 schrijven we dan in 8 termijnen (eind mei tot en met eind december) automatisch af van uw bank- of girorekening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer (0316) 59 53 01.

Hondenbelasting - aangifte
In de gemeente Zevenaar wordt hondenbelasting geheven. De aanslag gaat
- net als de aanslagen afvalstoffenheffing en rioolafvoerrecht - naar het hoofd van een huishouden. Dus ook voor de hond van de partner, van één van de kinderen of van een persoon die bij u inwoont.

Aanmelding
Krijgt u een hond of komt er een hond bij, meldt u ons dit dan binnen één maand. Gebruikt u hiervoor het in deze rubriek opgenomen aangifte­ formulier of het formulier in de Belastinggids 2008. Deze gids zat bij de aanslag. U hoeft niets te doen als u al aangifte hebt gedaan (u heeft dan voor 2008 al de aanslag hondenbelasting gehad).

Afmelding
Hebt u een hond niet meer, geeft u dit dan binnen 6 weken schriftelijk aan ons door. Bij voorkeur door een bewijs mee te sturen waaruit blijkt dat de hond is overleden (bijvoorbeeld: verklaring dierenarts) of aan anderen is overgedaan (bijvoorbeeld: verklaring van eigendomsoverdracht). Meldt u de hond niet tijdig af, dan houden we als einddatum aan zes weken voor de datum van de afmelding.

Controle
Regelmatig controleren we of alle honden wel zijn aangemeld. Het is echter niet de bedoeling dat u met de aangifte wacht tot de controleur komt. U dient het houden van een hond binnen één maand schriftelijk te melden.

AANGIFTEBILJET HONDENBELASTING


1. Naam :..........................................­
---

Adres :............................................................... ...............................

Postcode :

---
........................

Woonplaats :

---
........................


2. a. Aantal honden, dat op bovengenoemd adres wordt gehouden .....................

b. Sedert wanneer .......................

Deze aangifte is naar waarheid ingevuld op
..........................(datum)

.......................................

(handtekening)

In een ongefrankeerde enveloppe zenden aan:
Gemeente Zevenaar, afdeling belastingen, Antwoordnummer 37, 6900 VB ZEVENAAR

OUD PAPIER
In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Kijk hier voor het ophaalschema.

Dauwzwemmen met muzikale omlijsting van DJ Hugo

In de tijd dat we aangespoord worden om meer te bewegen biedt het Lentebad aan de sportievelingen onder ons de gelegenheid het dauwtrappen te combineren met zwemmen. Die combinatie is mogelijk wanneer je donderdag 1 mei 2008 op Hemelvaartsdag vroeg op staat, want dan vindt namelijk in het Lentebad te Zevenaar weer het traditionele "DAUWZWEMMEN" plaats. Om vijf uur 's ochtends kunnen de eerste dauwzwemmers het water in.

Het dauwzwemmen zal omlijst worden met passende muziek van onze vaste DJ Hugo.
Voor het bedrag van EUR 5,00 kun je tussen 5.00 en 10.00 uur zonder tijdslimiet gebruik maken van de voorzieningen van het Lentebad. In deze prijs is voor elke dauwzwemmer inbegrepen een kop koffie of chocolademelk en een tosti of saucijs. Wij hopen dat net als in voorgaande jaren de dauwtrappers het Lentebad in hun route opnemen.

Informatiecentrum Zevenaar Oost gaat 14 mei open voor publiek

Op woensdag 14 mei opent het informatiecentrum Zevenaar Oost voor het eerst de deuren. Geïnteresseerden zijn vanaf 11.00 welkom in de voormalige walwoning, die nu volledig is uitgerust om de komende tien jaren te functioneren als plek waar alle informatie over koop- en huurwoningen, voorzieningen, buitenruimte, infrastructuur en station Zevenaar Oost te vinden is.

De komende maand zijn er nog geen woningen te koop, maar dat verandert snel. Vanaf begin juni presenteren de verschillende ontwikkelaars hun aanbod van koopwoningen in het informatiecentrum. Tot die tijd kunt u zich vast oriënteren op de mogelijkheden in Groot Holthuizen door een kijkje te nemen bij de maquette en op uw gemak de film over de wijk te bekijken.

Openingstijden (voorlopig)

Woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur

Kijk voor meer nieuws en de actuele openingstijden op www.grootholthuizen.nl, want hoe meer belangstelling, hoe vaker wij open zijn.

Het informatiecentrum Zevenaar Oost is gevestigd aan de Bemweg 1

Telefoonnummer informatiecentrum 0316-344975

OPENINGSTIJDEN LENTEBAD MEIVAKANTIE 2008
In de periode van 26 april t/m 12 mei zijn de openingstijden van het Lentbad aangepast. Er zijn geen zwemlessen en aquasporten, behalve op zaterdag 26 april dan zijn er wel zwemlessen.

Lentebad Zevenaar, Lentemorgen 13, 6903 CT Zevenaar, tel. 0316-527689; Telefonisch te bereiken op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur, Zaterdags tussen 9.30 - 12.30 uur www.lentebad.nl