Gemeente Roermond

Gemeente heeft bewaarfunctie gevonden fietsen

Sinds december 2006 bewaart de afdeling Stadstoezicht van de Gemeente Roermond gevonden (brom)fietsen die ergens in de gemeente Roermond zijn aangetroffen. Voor die tijd voerde de politie deze bewaarfunctie uit namens de gemeente. Maar nu is deze taak dus weer in handen van de gemeente zelf gekomen. Als mensen hun fiets om wat voor redenen dan ook missen, kunnen zij altijd informeren bij de afdeling Stadstoezicht. Daar kan dan worden bekeken of de vermiste fiets inmiddels is gevonden.

De politie blijft in het kader van de opsporing wel fietsen registreren die als gestolen zijn gemeld. Dit gebeurt als mensen aangifte van (brom)fietsendiefstal doen. Kenmerken van de fiets zijn daarbij waardevol, zodat een goede registratie in het politiesysteem kan plaatsvinden.
De afdeling Stadstoezicht geeft wekelijks aan de politie gegevens door van gevonden fietsen. Die kijkt vervolgens in het politiesysteem of er overeenkomsten zijn met fietsen uit aangiftes. Bij een positieve match zal de eigenaar van de fiets worden benaderd met de mededeling dat de (brom)fiets bij Stadstoezicht staat.

Sinds 1 januari 2008 voert Stadstoezicht dezelfde taak ook uit in de gemeente Echt-Susteren.
Inwoners van die gemeente kunnen dus ook informeren naar binnengebrachte fietsen bij de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond. Dat kan via telefoonnummer 0475-425555. De afdeling Stadstoezicht is gevestigd aan de Slachthuisstraat 102 te Roermond.

Publicatiedatum: 6-5-2008 Bijgewerkt: 6-5-2008