Gemeente Halderberge


Koninklijke onderscheidingen Halderberge 2008 (25 april 2008)

Tien Halderbergse ingezetenen ontvingen dit jaar een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Osterloh mocht op 25 april namens hare majesteit de koningin de versierselen opspelden die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

.

Mevrouw C.E.C.M. van den Boom (Hoeven)
Mevrouw van den Boom zette zich ruim 12 jaar in bij de Katholieke Bond van Ouderen, afd. Hoeven als bestuurslid.
Daarnaast is zij zon acht jaar verbonden aan de Parochie Sint Jan de Doper en is ze sinds 1994 actief als vrijwilligster bij het Comité hartstichting Hoeven.

De heer F.A.M. Buijs (Hoeven)
De heer Buijs is sinds 1975 actief bij de K.E. Muziekvereniging St. Caecilia te Hoeven als voorzitter, lid en secretaris. Speciaal daarnaast was de heer Buijs deelnemer aan het actiecomité van Muziekvereniging St. Caecilia, wat inhoudt dat hij deelnemer was aan de toneelvoorstellingen voor de inwoners van Hoeven en omstreken die gehouden werden in de wintermaanden.
Van 1978 tot 1986 was hij Pv/dA-raadslid voor de voormalige gemeente Hoeven.

De heer A.G.M. Dam (Oudenbosch)
De heer Dam is ruim 50 jaar betrokken bij tafeltennisvereniging Vice Versa 51, als lid en diverse malen als voorzitter. Van 1967 t/m 1985 was hij trainer en begeleider van de Jeugd.
Bij het vijftigjarig bestaan van de Vereniging in 2001 schreef hij het herdenkingsboekje.
Ook verricht hij activiteiten voor de Nederlandse Tafeltennisbond op regionaal en landelijk terrein.
Verder is de heer Dam betrokken bij de Paulusparochie.

De heer G.M.A.A. van der Heijde (Oudenbosch)
De heer van der Heijde was vanaf 1991 t/m 2007 Bestuurslid NU91 en penningmeester van de Stichting Sonnaville. Ook is hij Lid van de PGGM raad.
Van 1994 t/m 1997 was dhr. van der Heijde Wethouder voor D66 in de gemeente Halderberge. Vanaf 1987 was hij 10 jaar raadslid, eerst voor de PvdA. Later voor D66.
Verder is hij Voorzitter van de Stichting Nederlands Zouavenmuseum Oudenbosch en Voorzitter van de Streekzwemclub Daphnia.

Mevrouw M. Lagerberg (Oudenbosch)
Zuster Seraphine Lagerberg was tot haar pensionering in 1980 verbonden aan het Thomas More College in Oudenbosch. als docente geschiedenis. Sindsdien zet zij zich in voor het geven van bijlessen aan kinderen van het Marklandcollege en in het basisonderwijs, en hen te helpen studeren.
Verder begeleidt zij sinds 1980 vietnamese vluchtelingenfamilies, die zij ook de Nederlandse taal leerde.

De heer M.C.M. Rockx (Oud Gastel)
De heer Rockx was van 1973 t/m 2007 Bestuurslid/penningmeester Werkgroep Oud Gastel-Stampersgat. Hij is vrijwilliger bij woonzorgcomplex in Oud Gastel.
Ook zet hij zich in voor de ontspanningsdag van het Ossekopke (dag voor ouderen en gehandicapten uit Oud Gastel en omstreken). Verder is hij tuinman bij de parochie en de basisschool en tuinman/hulp op Zorgboerderij de Meeshoeve in Oud Gastel. Tot slot is hij al bijna vijftig jaar collectant parochie en bezorger parochieblad

Mevrouw J.A.M. Rockx-Dekkers (Oud Gastel)
Sinds 1997 doet mevrouw Rockx diverse werkzaamheden voor de Laurentiusparochie.
In de pastoraatsgroep wordt gesproken over de gang van zaken, de inhoud en vorm van de vieringen en welke zieken bezocht moeten worden. Mevrouw Rockx bezoekt zieke mensen en rouwenden thuis. Verder was ze in 1977 medeoprichtster van en bestuurslid van werkgroep Ossekopke.
Sinds 1975 is mw. Rockx Vrijwilligster voor het Rode Kruis. Tot slot is zij sinds 1997 Vrijwilligster voor de verzorgingstehuizen Zellebergen en Blankershof in resp. Oudenbosch en Oud Gastel.

Mevrouw C.A.P.M. Tonneyck-Verschuren (Oudenbosch) Mevrouw Tonneyck-Verschuren zet zich sinds 1972 in voor/bij de Unie voor Vrijwilligers in Oudenbosch. Sinds 1992 is ze contactvrijwilliger bij de Stichting Groenhuysen met de locaties Zellebergen in Oudenbosch en Blankershof en Oud Gastel.

De heer B.M. de Vugt (Oud Gastel)
De heer de Vugt is sinds 1989 voorzitter van werkgroep Sport t Veerke, die al 20 jaar diverse duursportevenementen organiseert. Hij zorgt voor de sponsors en onderhoudt de contacten met de vrijwilligers.

De heer J.J. Wagemakers (Oudenbosch)
De heer Wagemakers is bestuurslid van de Stichting Ronde van Nederland Halderberge.
Van 1977 tot 1992 was hij scheidsrechter bij de KNVB tot in de derde klasse in de zuidelijke provincies.
Hij is bestuurslid van de Stichting IJsbaan te Oudenbosch, en was acht jaar bestuurslid van de Stichting vrienden van VES. In 1991 medeoprichter van de Ondernemerskring Halderberge. Voor de Basiliek-parochie regelt hij al jaren allerhande hand- en spandiensten in de vorm van onderhoud aan de begraafplaats, pastorietuin etc. en sponsorwerving voor het basiliekonderhoud. Sinds 1990 is de heer Wagemakers lid van het Genootschap der Zouaven. De heer Wagemakers is ook betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Brabantse Ruiterdagen.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 06/05/2008