Gemeente Best

Sfeerimpressies van het nieuwe centrum

06-05-2008

Tijdens een informatiebijeenkomst in het Heerbeeckcollege heeft awg architecten de eerste sfeerimpressies laten zien. In het door Filip Delanghe van awg gepresenteerde Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied staan onder meer de eerste schetsen van het nieuwe centrum in 3-D. U kunt ze op de website van het centrumplan, www.centrumplanbest.nl vinden.

Volumes, geen gebouwen
AWG heeft illustraties gemaakt van zogenaamde bouwvolumes. Daarmee wordt goed zichtbaar hoe groot en hoe hoog de nieuwe bebouwing wordt ten opzichte van gebouwen die blijven bestaan. Om het onderscheid duidelijk te maken heeft awg de nieuwe gebouwen allemaal wit getekend. Om de hoogte aan te geven zijn ramen en etalages toegevoegd.

De schetsen van awg zijn nadrukkelijk geen ontwerpen van gebouwen. Pas in een volgend stadium gaan architecten de daadwerkelijke gebouwen tekenen. Hoe ze eruit komen te zien staat dus nog niet vast, wel is de materiaalkeuze duidelijk. Voor zowel gevels als bestrating geeft awg de voorkeur aan baksteen. Daarmee sluit het nieuwe centrum aan bij de bestaande bebouwing in het centrum.

Schetsen zien?
Een samenvatting van het beeldkwaliteitsplan kunt u downloaden. Ga naar www.centrumplanbest.nl en klik op Actueel in de navigatiebalk bovenin de pagina. Op de schetsen ziet u een combinatie van bestaande gebouwen en nieuwe (nu nog witte) bouwvolumes. Aan de hand van de referentiebeelden die rondom deze schetsen zijn gegroepeerd, krijgt u een beeld van de sfeer die het nieuwe centrum moet krijgen (materiaal, groen, gevels).

---


* Meer nieuws