Persbericht

NorthgateArinso presenteert nieuwe merknaam en wereldwijde groeiplannen

Northgate HR en ARINSO gaan samen en onthullen uitbreidingsstrategie

NIEUWEGEIN ­ 6 mei 2008 ­ ARINSO gaat verder onder de naam NorthgateArinso. Na de overname van ARINSO door Northgate Information Solutions zijn de twee sterke HR-merken samengevoegd. De HR-divisie van Northgate en ARINSO gaan nu samen door het leven als NorthgateArinso.

NorthgateArinso biedt door de overname wereldwijd een uitgebreid portfolio van HR-oplossingen met strategisch advies, systeemintegratie, business process outsourcing en software-ontwikkeling en -diensten. Volgens Peter Bouten, Managing Director NorthgateArinso Nederland, zorgt deze propositie ervoor dat NorthgateArinso de juiste partner is voor HR op het vlak van mensen, processen en technologie.

"Met deze propositie kunnen we antwoord bieden op uitdagingen waar HR-afdelingen mee te maken hebben, zoals demografische issues, globalisering en het gevecht om talent binnen te halen", zegt Bouten. "De belangrijkste succesfactor voor het behalen van bedrijfssuccessen is nog altijd het personeel. Juist daarom is efficiënte en effectieve HR nog belangrijker. NorthgateArinso brengt HR en zakelijke doelstellingen dichter bij elkaar. We werken samen met onze klanten om zo de beste processen en technologieën te gebruiken. Hierdoor kan HR waarde toevoegen aan de business en zijn belang voor de organisatie verstevigen."

NorthgateArinso heeft kantoren in 31 landen, opereert in 50 landen en heeft plannen om geografisch verder te groeien. Volgens Bouten kan de geconsolideerde organisatie in 2012 wereldwijd leider zijn op het gebied van HR- en payroll-diensten. "NorthgateArinso heeft ambitieuze doelen voor internationale groei", zegt Peter Bouten. "Onze focus ligt op het combineren van software- en diensteninnovatie met een uitstekende dienstverlening. Dit zorgt ervoor dat organisaties hun HR-functie en -processen kunnen transformeren om op die manier de basis te verbeteren voor het behalen van concurrentievoordeel."

Als divisie van Northgate Information Solutions haalt NorthgateArinso voordeel uit de recente overname door KKR. Bouten: "De investeringsbenadering van KKR maakt hen een ideale partner voor Northgate, omdat we dezelfde bedrijfsfilosofie hanteren van waardecreatie op lange termijn. We zijn van plan om zowel geografisch als in dienstenportfolio die NorthgateArinso levert aan klanten uit te breiden."

Recentelijk heeft de organisatie wereldwijde outsourcing-overeenkomsten gesloten met Cadbury's en Scotiabank. Bouten verwacht nog meer overeenkomsten van deze omvang: "We hebben laten zien dat we als partner op het gebied van HR-oplossingen het vertrouwen kunnen winnen van 's werelds meest prestigieuze organisaties. We verwachten veel van het potentieel dat NorthgateArinso heeft om deze sterke basis verder uit te bouwen en zijn er zeker van dat onze ambitieuze doelen worden bereikt."

(408 woorden)