Ingezonden persbericht


STRATO biedt nu ook .asia domeinen

Meer mogelijkheden voor internethandel met economische reuzen in Azië

Amsterdam/Berlijn, 6 mei 2008 - STRATO biedt nu ook de mogelijkheid om .asia-domeinnamen te registreren. In navolging van het succes van .eu, de Europese domeinextensie, lanceert STRATO nu ook voor de Aziatische regio een eigen domeinextensie. Bij Yahoo!, MSN & Google is waargenomen dat ongeveer 13,6 procent van alle internetverkeer afkomstig is uit Azië. Dat staat tegenover de 12,5 procent die vanuit de Verenigde Staten komt en de 7,7 procent vanuit de Europese Unie.

In China zijn er nu al meer dan 400 miljoen internetgebruikers en de groeitendens is stijgend. Ook in Australië is het aantal internetgebruikers tussen 2000 en 2005 met 115 procent gestegen. 64 procent van de totale bevolking is hier online. De cijfers tonen dat er in Azië en Oceanië een groot economisch en technisch potentieel bestaat. Steeds meer ondernemingen investeren daarom in de Aziatische regio.

"Het .asia-domein is een praktische aanvulling op het 'enabling concept' van STRATO", zegt Damian Schmidt, CEO van STRATO. "We willen middelgrote ondernemingen, eenpersoonszaken en privépersonen alles in de hand geven om succesvol zaken te doen - natuurlijk ook buiten Nederland. De asia-extensie is de kans bij uitstek voor iedereen die zich op de Aziatische markt begeeft, een markt waarin zich de snelst groeiende economieën ter wereld bevinden."

Anders als de .eu is de .asia geen regionaal domein. Dit betekent dat men de .asia, net als de .com, wereldwijd zonder strikte maatregelen kan registreren.

Bij STRATO kan men de .asia nu bij elk pakket voordelig bijbestellen.

Meer informatie: http://strato.nl/domains/index.html.

###