Gemeente Zandvoort


06-05-2008

CDA stelt indringende vragen over actuele zaken


'Het seizoen komt er aan!!! Zijn er al de nodige maatregelen genomen om de continuïteit van de werkzaamheden welke door het VVV kantoor worden uitgevoerd te waarborgen? En hoe zit het met de verdere afhandeling van deze zaak?' - het is slechts één van de zaken waarover CDA Zandvoort graag snel nader geïnformeerd wil worden door het college van Burgemeester en Wethouders. Camping Sandevoerde, de tarieven voor standplaats- en ventvergunningen, de VVV-Zandvoort, het wellnesspaviljoen en het handhaven bij illegale pensionactiviteiten Dr. Scheapmanstraat 3 zijn de andere punten waarover de Zandvoortse Christen Democraten indringende vragen hebben.

Hieronder volgt het bericht aan het college.

Aan: College van B en W van Zandvoort
C.c. alle collega raadsleden
Datum: 6 mei 2008

Vragen CDA fractie over een aantal actuele zaken

Camping Sandevoerde
U stelt in uw persbericht het volgende: "Camping Sandevoerde voldoet niet aan de brandveiligheidseisen waardoor sprake is van een onveilige situatie - dat is de simpele mededeling van het college van Burgemeester en Wethouders in een brief aan de gemeenteraad".

Gevolg is dat de eigenaren dit direct opnemen (zie stuk van eind april in Haarlems Dagblad met een zelfde soort quote).

Is deze stelling niet een beetje tendentieus, zeker als dit opgepakt wordt als de belangrijkste reden om tot nieuwbouw te komen en dat daarvoor de rode contouren dienen te worden aangepast?

Hoe gaat u dan om met ons strandtentenkamp aan Noordboulevard en andere campings, is het daar veel beter geregeld?

Tevens blijkt uit het feitenrelaas dat het college een zienswijze heeft ingediend (zie bijlage 4) met het verzoek tot optrekken van de rode contour. In hoeverre is dit strijdig met de gemeentewet om dit te doen zonder daar de gemeenteraad in te kennen?

Is dit een bevoegdheid van college of/en had de raad hier een besluit over moeten nemen, immers het leidt tot een bestemmingsplanwijziging.

Had de gemeenteraad hier niet van op de hoogte moeten worden gesteld?

Hoe zit het met actieve informatieplicht?

Aangezien uw stuk geagendeerd is bij de in gekomen stukken van de komende gemeenteraad vergadering gaarne voor die tijd schriftelijk antwoord.

Ontwikkelingen rond tarieven voor standplaats- en ventvergunningen? Wij hebben begrepen dat er overleg is geweest met de ondernemers van standplaatsen- en ventvergunningen over de wijze van tariefbepaling voor de komende jaren.

Voor zover wij begrepen hebben gaat onze wethouder van Economische Zaken de tarieven fors naar beneden bijstellen en een andere wegingen/ systematiek laten plaatsvinden? Als vorens we verdere vragen wensen te stellen willen wij gaarne geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen op dit gebied.

Ontwikkelingen rond VVV- Zandvoort
Het seizoen komt er aan!!! Zijn er al de nodige maatregelen genomen om de continuïteit van de werkzaamheden welke door het VVV kantoor worden uitgevoerd te waarborgen? En hoe zit het met de verdere afhandeling van deze zaak.

Wat zijn de verdere ontwikkelingen met de inzet van City-manager en de algehele aanpak kunnen we daar al wat van verwachten. Gaarne aangeven wat u met de afgegeven kredieten voor het jaar 2008 gaat doen.

Wellnesspaviljoen
Het CDA heeft meerdere malen vragen gesteld over de ontwikkelingen van het Welness Paviljoen maar tot op heden hebben we geen antwoord gekregen.

Bijgaand nogmaals onze vragen van 23 november 2007 (zo lang geleden al ??)
1.Klopt het dat dit het laatste jaar is dat in het kader van de kustpilot subsidie mogelijk is?
2.Hoe staat het met de behandeling van de subsidieaanvraag voor het welness paviljoen?
3.Hoe groot schat u de kans in dat dat dit project doorgaat en wanneer zal het worden gerealiseerd?

Handhaven bij illegale pensionactiviteiten Dr. Scheapmanstraat 3 Waarom wordt er niet gehandhaafd t.a.v deze zaak en wenst onze wethouder Tates als nog het probleem op te lossen en probeert u deze zaak een andere wending te geven. Hoe wenst u met de burgers om te gaan?

Aansluitend t.a.v. deze problematiek willen wij gaarne dat er beter beleid komt ten aanzien van pension en kamerverhuur bedrijven dit zowel voor omwonende maar ook voor de verhuurder.

Wij geven een aantal punten aan: wat zijn de regels t.a.v. bedrijfsvergunning, brandveiligheid, betaling van toeristenbelasting en het parkeerbeleid op dit gebied. De belangrijkste vraag is hoe gaan we hiermee om zeker gezien de groeiende markt in Zandvoort op dit gebied met name in Zandvoort Zuid en omgeving is dit aan de orde, maar dit geldt ook voor andere delen in Zandvoort? Speelt het nu vastgestelde parkeerregime hier wel voldoende op in?

We hopen tijdig antwoord te krijgen daar het veel zaken betreffen die nu actueel zijn.

Met vriendelijke groeten,

Namens de fractie van het CDA Zandvoort

G.J. Bluijs
fractievoorzitter