Persbericht

INFORMATICA KONDIGT OVERNAME IDENTITY SYSTEMS AAN
~ Overname versterkt leiderschap in data kwaliteit met cross-language identity resolution ~

Nieuwegein, 6 mei 2008 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, neemt Nokia-onderdeel Identity Systems, Inc. over, een pionier op het gebied van identity resolution-technologie. Identity resolution maakt nauwkeurige zoekopdrachten mogelijk en koppelt identiteitsgegevens aan elkaar. Gebruikers kunnen hiermee gemakkelijk belangrijke informatie vinden over personen en organisaties. Door deze strategische overname breidt Informatica zijn aanbod uit met een innovatieve, onderscheidende technologie voor het zoeken, koppelen en verwerken van identiteitsgegevens van onder meer personen, bedrijven en producten.

Informatica neemt voor ongeveer 85 miljoen dollar aan contanten het totale aandelenkapitaal van Identity Systems over. Voor deze overname gelden algemene voorwaarden. Naar verwachting is de overname eind mei 2008 definitief.

"De combinatie van Identity Systems en Informatica resulteert in een aanbod van de meest geavanceerde data kwaliteit-producten", zegt Sohaib Abbasi, chairman en CEO van Informatica. "Deze combinatie versterkt ons leiderschap op drie manieren. Ten eerste krijgen onze klanten nu de beschikking over innovatieve technieken voor het zoeken naar en vaststellen van identiteit. Daarnaast vult Identity Systems onze producten op het gebied van data kwaliteit aan met de mogelijkheid om identiteitsgegevens uit verschillende talen aan elkaar te koppelen. Ten slotte genieten onze klanten het voordeel van een vrijwel universele toegang tot ons data integratie-platform voor het integreren van hun data, inclusief identiteitsgegevens. Samen helpen we organisaties, doordat ze hun informatie kunnen opvragen, integreren en vertrouwen, concurrentievoordeel te behalen in de hedendaagse wereldwijde informatie-economie."

Pionier in identity resolution
Identity resolution is een belangrijke technologie die een breed scala aan IT-initiatieven mogelijk maakt, waaronder data governance, master data management, de integratie van klantgegevens, customer relationship management, overheidsinformatiediensten, rechtshandhaving en financiële toepassingen als het bestrijden van geld witwassen (zogenaamde AML-initiatieven).

Door globalisering en e-commerce ontstaat een grotere diversiteit aan identiteitsgegevens in IT-systemen. Die diversiteit vraagt om oplossingen die gegevens in veel verschillende talen kunnen verwerken. Daarbij vraagt de explosieve toename van de hoeveelheid data om een veel grotere schaalbaarheid dan de traditionele technologieën op het gebied van datakoppeling aankunnen.

Identity Systems, de leider op het gebied van identity resolution, levert een uitgebreide set van 'fuzzy' algoritmes, met een ingebouwde support voor meer dan zestig talen. Hiermee kunnen gebruikers immense hoeveelheden data gemakkelijk nauwkeurig doorzoeken en koppelen, in real-time.

"We zijn verheugd en ervan overtuigd dat onze innovatieve oplossingen, sterke partner-ecosysteem en wereldwijde klantenbestand Informatica's leiderschap zal versterken in de data kwaliteit-markt. We kijken er naar uit om onderdeel te worden van de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software", zegt Sanjay Rao, General Manager van Identity Systems.

Verbetering van operationele efficiency
Op dit moment programmeren de meeste IT-organisaties hun IT-projecten met identiteitsgegevens nog met de hand. Naar schatting geven organisaties jaarlijks meer dan 450 miljoen dollar uit aan zulke projecten. De technologie van Identity Systems verbetert de operationele efficiency door het automatiseren van het proces, of het nu gaat om taal, vakjargon, structuur, data-format, locatie, duplicatie, ommissies en zelfs errors.

Identity Systems levert een bewezen en onderscheidende waarde aan klanten en partners: accuraatheid, hoogwaardige schaalbaarheid en support in verschillende talen.

Klanten en partners
Meer dan 500 klanten wereldwijd vertrouwen op de oplossingen van Identity Solutions, waaronder leiders in de publieke sector, financiële dienstverlening, rechtshandhaving en nationale veiligheid, gezondheidszorg en telecommunicatie. Enkele klanten zijn U.S. Internal Revenue Service, Hong Kong Customs, GE Capital, British Telecom, AT&T, Equifax en Experian. De parnters van Identity Systems zijn onder andere Oracle/Siebel, Dun & Bradstreet en Choicepoint.

(581 woorden)