Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 6 mei 2008

(

Politie Hollands Midden Politie neemt acht rijbewijzen in bij alcoholcontroles
De politie heeft het afgelopen weekend, inclusief Bevrijdingsdag acht rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Eén bestuurder weigerde iedere medewerking. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd maandag 5 mei rond 04.20 uur op de Weeresteinstraat drankgebruik vastgesteld bij een 38 jarige automobiliste uit Vogelenzang. De uitslag van haar ademanalyse was 630 ug/l.

In Noordwijk werd zondag 4 mei rond 01.30 uur op de Grent drankgebruik vastgesteld bij een 25 jarige automobilist uit Katwijk. De uitslag van zijn ademanalyse was 890 ug/l.

In Warmond werd zondag 4 mei rond 17.00 uur op de Herenweg drankgebruik vastgesteld bij een 43 jarige bromfietser uit Rijnsburg. De uitslag van zijn ademanalyse was 830 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

In Leiden werd zaterdag 3 mei rond 01.50 uur op de Ringkade drankgebruik vastgesteld bij een 32 jarige automobilist uit Leiden. De uitslag van zijn ademanalyse was 645 ug/l. Zondag 4 mei reed rond 21.50 uur een 27 jarige automobilist uit Leiden zonder rijbewijs over de Jan Luykenlaan. Ook bleek dat hij te veel gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 615 ug/l.

In Nieuwkoop werd zondag 4 mei rond 01.30 uur op het Zuideinde drankgebruik vastgesteld bij een 17 jarige bromfietser uit Nieukoop. De uitslag van zijn ademanalyse was 455 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

In Alphen aan den Rijn werd maandag 5 mei rond 01.35 uur op de Steekterweg drankgebruik vastgesteld bij een 46 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De ademtest op straat gaf als indicatie een waarde van om en nabij de 650 ug/l. aan. De man weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Dit betekent voor hem een proces-verbaal voor het onder invloed rijden en het weigeren om mee te werken aan een onderzoek.

In Hazerswoude-Dorp werd zondag 4 mei rond 00.30 uur op de Roemen drankgebruik vastgesteld bij een 18 jarige bromfietser uit Boskoop. De uitslag van zijn ademanalyse was 595 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

Wel proces-verbaal geen invordering
Verder kregen nog vierentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder.
Het ging hier om de plaatsen:Noordwijk (3x), Sassenheim, Leiden (7x), Leiderdorp ( 8x waarvan 5 bij een alcoholcontrole), Oegstgeest (2x), Alphen aan den Rijn (2x) en Noorden.
In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noordwijk Verkeersongeval
Dinsdag 6 mei vond om 08.00 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Stijntjesduinstraat/Piet Heinstraat. Een 44 jarige racefietser uit Zandvoort reed over de Stijntjesduinstraat richting de kruising. Daar verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende auto. De fietser botste hierna tegen de linkerzijde van de auto. De fietser werd met een hoofdwond en vermoedelijke een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. De bestuurster van de auto, een 31 jarige Noordwijkse, bleef ongedeerd.

Hillegom Ruiten van woningen vernield
In de vroege ochtend van zondag 4 mei zijn ruiten van vier woningen aan de Brouwerlaan, één aan de Leembruggenstraat en één aan de Vincent van Goghstraat ingegooid. Vermoedelijk vonden alle vernielingen plaats tussen 05.00 en 06.00 uur. Enkele bewoners werden wakker door glasgerinkel of door een harde klap. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, dan kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Leiden Aanhoudingen voor poging inbraak
De politie heeft in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei vier Leidenaren van 17,18,19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bouwcontainer aan de zijde Milanenhorst. Een getuige zag hoe twee jongens probeerden in te breken in de container, terwijl een derde op de uitkijk stond. De jongens zouden weggelopen zijn richting het Valkenpad toen een auto hun kant opreed. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de verdachten en hield vier verdachten aan op het Valkenpad. Een voorbijganger, een 22 jarige Leidenaar, zag de aanhoudingen gebeuren en bemoeide zich verbaal daarmee. Ondanks vorderingen van agenten om door te lopen bleef de Leidenaar staan. De Leidenaar werd hierop eveneens aangehouden.

Koudekerk aan den Rijn Inbraak bij snackbar
In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei is ingebroken bij een snackbar aan de Hoogewaard. Door een bovenlicht aan de achterzijde van het pand open te breken wist men binnen te komen. Mogelijk is men met een boot aan de achterzijde gekomen. Uit de snackbar werden rookwaren en een geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Aangifte van mishandeling
De politie berichtte eerder in onderstaand bericht dat een 37 jarige Alphenaar verdacht werd van het mishandelen van een 25 jarige Alphenaar. Hij bleek echter niet geslagen en geschopt te hebben. De 23 jarige verdachte zou de Alphenaar geslagen hebben en zijn fiets in het water hebben gegooid.

--- origineel bericht 28-04-08 ---
De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling die plaatsvond op zondag 27 april omstreeks 00.40 uur. Een 25 jarige Alphenaar deed aangifte nadat hij op de Castellumstraat door twee mannen die op een scooter reden zonder aanleiding was geschopt en geslagen. Vervolgens gooide een van de verdachte ook nog eens zijn fiets in de sloot. De Alphenaar belde de politie en op zijn aanwijzingen konden agenten de twee verdachten aanhouden. De verdachten van 23 en 37 jaar uit Alphen zijn op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.


Boskoop/ Waddinxveen
In de nacht van zondag 4 op maandag 5 mei werd er een auto gestolen uit een garage aan de Reijerskoop in Boskoop. De eigenaar van de auto deed dezelfde ochtend nog aangifte bij de politie. De auto werd internationaal als gestolen gesignaleerd.

Op maandag 5 mei, rond 13.30 uur kwam er een melding binnen dat de gestolen auto gezien was op de Henegouwerweg in Waddinxveen door een getuige die wist van de diefstal. Hij meldde dit bij de politie, waarop ook het team van Waddinxveen tijdens de briefing werd ingelicht over de diefstal.

Twee agenten die tijdens hun surveillanceronde in Waddinxveen over de Dreef reden zagen vervolgens in tegengestelde richting de gestolen auto aan komen rijden. De inzittenden van de gestolen auto gingen bij het zien van de agenten er vandoor en er ontstond een achtervolging over de Schielandweg, de Stationsstraat en de Dorpsstraat. Tijdens de achtervolging negeerde de bestuurder van de gestolen auto diverse verkeersregels waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Op het Noordeinde ramde de gestolen auto opzettelijk de politieauto waardoor de agenten de achtervolging moesten staken. De agenten raakten niet gewond, maar de auto raakte onbestuurbaar.

Inmiddels waren meerdere politieeenheden ingelicht en werd er in de omgeving gezocht naar de gestolen auto. De auto werd vervolgens aangetroffen op de Voorofscheweg in Boskoop, zonder de inzittenden. In de omgeving werd uitgekeken naar de verdachte en in de buurt werd een man getraceerd die voldeed aan het signalement dat de agenten tijdens de achtervolging hadden kunnen opgeven. De verdachte, een 18 jarige man uit Ter Aar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vervolgens meldde zich bij de achtergelaten auto een 20 jarige Waddinxveense die vertelde dat zij als bijrijder in de auto had gezeten. Zij verklaarde dat zij niet had geweten dat de auto gestolen was.

De politie zet het onderzoek voort. De verdachte uit Ter Aar is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --