Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, ROTTERDAM 6 mei
BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND THE DAY AFTER 5 MEI ROTTERDAM

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, aan de voet van de Erasmusbrug, is de laatste jaren een begrip geworden in Rotterdam. Een record aantal bezoekers hebben dit tijdens het festival gisteren bewezen door hun stem te laten horen voor Vrijheid & Solidariteit! De uitbreiding met maar liefst drie podia, met meer dan dertig verschillende bands, DJ's, artiesten en acts heeft zijn vruchten afgeworpen.

Uitbreiding festivalterrein

Met de uitbreiding van het festivalterrein door ondermeer het Zuid-Hollandpodium is er gehoor gegeven aan een behoefte die het publiek onderschrijft. Regionale bands kregen hier de ruimte om te laten zien wat ze in huis hebben en het publiek heeft dat massaal omarmt. Door het grootschalige aantal bezoekers op de brede en grootste programmering van het totale festival, kan de organisatie de conclusie trekken dat het een succes was en dat de toon is gezet voor Bevrijdingsfestival 2009!

5 mei in een vogelvlucht
Minister-president Balkenende heeft om 13.00 het festival geopend, waarna er vuurwerkspektakel losbarste op de Erasmusbrug. Dit was het startsein voor de diverse podia om te beginnen met het programma van de dag, dat bestond uit rock-, pop-, hiphop- en dancemuziek. Grote namen als VanVelzen, Extince en DJ Benny Rodrigues en regionale bands als Junior Eats Alone, Concrete en The Madd hebben onder andere hun bijdrage geleverd om het extra grote Bevrijdingsfestival Zuid-Holland tot een succes te brengen. Het festival terrein was tot 23.00 gevuld met een groot aantal divers en uitbundig feestend publiek.

Bijlage: beeld Bevrijdingsfestival 2008