Ingezonden persbericht


Persbericht 6 mei

Onderzoek naar duurzaamheid van De Rotterdamse Zomerfestivals

De duurzaamheid van De Rotterdamse Zomerfestivals wordt komende zomer bij zes evenementen onderzocht in opdracht van Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam. Hoeveel kilo afval produceert het Ortel Zomercarnaval? Hoe groot is de CO2-uitstoot van de Bavaria City Racing? Hoeveel stroom verbruikt de Pleinbioscoop? Wat kan Camping Rotterdam doen om bezoekers te laten meedenken over duurzaamheid? In het onderzoek, uitgevoerd door Enviu, wordt gekeken naar onder andere het verbruik van energie, water, afval en mobiliteit. De festivals die onderzocht worden zijn: Strand aan de Maas, Ortel Zomercarnaval, Bavaria City Racing, Camping Rotterdam, North Sea Jazz Festival en de Pleinbioscoop. De resultaten van het onderzoek worden na de zomer gepresenteerd. Enviu doet ook concrete aanbevelingen hoe de festivals in de toekomst hun duurzaamheid kunnen verhogen. Hierbij wordt gekeken naar eenvoudige aanpassingen voor een klein budget. Bovendien geeft Enviu advies hoe festivals hun duurzamer gezicht kunnen communiceren op een creatieve manier.

De Rotterdamse Zomerfestivals: elk weekend wat te doen en vaak nog gratis ook. www.zomerfestivals.nl

Enviu is een netwerkorganisatie voor en door jonge ondernemende mensen. Enviu scout en genereert innovatieve ideeen met betrekking tot duurzaam ondernemerschap en vertaalt deze naar de praktijk. Zoals de Duurzame Dansclub waarvan enkele toepassingen worden toegepast in Watt (voorheen Nighttown). Enviu selecteert met name ideeen die innovatief zijn, een duurzame oplossing voor een milieu of sociaal probleem, een business case hebben, schaalbaar zijn en uitdagend voor jongeren om mee te gaan doen. Voor meer informatie zie www.enviu.org.


---

Noot aan de redactie: voor meer informatie over het onderzoek of De Rotterdamse Zomerfestivals neemt u contact op met Anne Helsen-Wijnen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, anne@rotterdamfestivals, 010-4332511