Bisschop Van Luyn ontvangt ruim 1.200 vormelingen

22/04/2008 16:44

Bisdom Rotterdam

10 mei De VUURDOOP in Rotterdam

Bisschop A.H. van Luyn van Rotterdam ontvangt op zaterdag 10 mei ruim 1.200 jongeren tussen de twaalf en veertien jaar voor het Pinksterspektakel De Vuurdoop. "Met deze manifestatie willen wij op een creatieve en eigentijdse wijze jongeren in contact brengen met God en met elkaar," zegt medewerker jongerenpastoraat Guido Schürmann van de pastorale dienstverlening. Vanwege de grote belangstelling vindt de Vuurdoop in twee sessies plaats van 09.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur in de kathedrale kerk, de Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam.

Het bisdom Rotterdam is in 1997 gestart met de manifestatie voor jongeren die het sacrament van het vormsel hebben ontvangen. Begonnen werd met 900 jongeren, daarna is de dag snel uitgegroeid. Enkele jaren zijn er uitschieters geweest tot 1700 deelnemers, thans stabiliseert het aantal zich tussen 1400 en 1500 jongeren en hun begeleiders. Vanwege de lange voorjaarsvakantie blijft het aantal deelnemers iets achter. De Vuurdoop blijkt een goede formule om jongeren te boeien en biedt een stimulans voor het jongerenwerk in de parochies. Bovendien ervaren de jongeren dat de Kerk groter is dan de parochie, dat ze bij een bisdom horen en ze ontmoeten veel leeftijdgenoten.

Het programma wordt begonnen met een welkom door de bisschop, gevolgd door een spectaculaire opening. Om 09.45 uur en 14.45 uur starten de workshops, die elk uur wisselen. De diverse workshops zijn: theater, beklimming van de toren en een rondgang door de gewelven, waar het Spook van de Kathedraal wordt ontmoet. Tevens is er een drietal ontmoetingen met mensen die iets vertellen over hun beroep èn hun inspiratie. De ontmoeting heeft als thema de ontwikkelingshulp wereldwijd, met name via de Millenniumdoelen. In de voorbereiding hebben vormselgroepen al een collage hierover kunnen maken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.