Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t
Wekerom, 28 april 2008

Parijs - Johannesburg per skelter

Coureur Zé do Pedal neemt Nederlandse Go-Kart
in ontvangst voor unieke rit

De Brazialiaanse extreemcoureur Zé do Pedal start op 10 mei a.s. aan een intensieve en transcontinentale expeditie. Dit keer met een Nederlands tintje. BERG Toys in Wekerom paste speciaal voor deze monsterrit een skelter aan. Deze is vandaag door Zé do Pedal in ontvangst genomen. De skeltertocht Parijs - Johannesburg start aan de voet van de Eiffeltoren, duurt 2 jaar, 16.593 kilometers en voert door 19 landen. En komt ten goede aan betere ooggezondheidszorg voor kinderen in ontwikkelingslanden.

BERG TOYS SKELTER
Met de speciaal geprepareerde skelter ondersteunt BERG Toys Zé do Pedal. Hij zal de spectaculaire rit afleggen op een summumversie van de BERG X-plorer X-treme. Uitgevoerd met ondermeer aanhangwagen, professioneel frame, zeven in plaats van drie versnellingen, zwaailicht, boordcomputer en all-terrain banden.

DE COUREUR
De Braziliaan Zé do Pedal (José Geraldo de Souza Castro) heeft een reeks bijzondere outdoor prestaties op zijn naam staan. Hij fietste ondermeer vele duizenden kilometers over de hele wereld en maakte oversteken per waterfiets, bijvoorbeeld van New York naar Rio de Janeiro. Zé do Pedal vraagt bij zijn stunts altijd aandacht voor sociale of milieumaatschappelijke problemen.

DE ROUTE
De coureur volgt de koers Parijs, Spanje, Portugal, Marokko, Westelijke Sahara, Mauritanië, Senegal, Mali, Burkina Faso, Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Kameroen, Kongo, Angola, Namibië, Botswana tot Johannesburg.

HET GOEDE DOEL
De reis van Parijs naar Johannesburg is ten gunste van het project Sight First II, een wereldwijde fundraising van de internationale Lions Club. De opbrengst is bedoeld voor de ooggezondheidszorg van kinderen in ontwikkelingslanden.


---