Gemeente Lochem

Uitreiking Koninklijke onderscheiding

De burgemeester van Lochem, de heer F.J. Spekreijse, heeft op zaterdag 10 mei 2008, om ca. 15.00 uur, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan:

de heer A.J. Gossink, wonend in Gorssel. De heer Gossink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde tijdens een receptie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM), in Hotel Haarhuis, Stationsplein te Arnhem,

De heer Gossink heeft blijk gegeven van zijn maatschappelijke betrokkenheid door zich ruim 37 jaar op bijzondere wijze in te zetten voor de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen.
De KNFM is een belangenorganisatie voor amateurmuziekverenigingen. Het aantal aangesloten verenigingen is ca. 1.410. Hij vertegenwoordigt in zijn functie als algemeen secretaris de KNFM in het platform van de drie landelijke muziekorganisaties.

De heer Gossink heeft in 1980 als mede-initiator de oprichting van de Stichting National Baton Twirling Association Holland opgericht, als onderdeel van de KNFM (KNFM/NBTA). De KNFM/NBTA organiseert onder andere opleidingen en examens voor docenten en juryleden. Dankzij deze opleidingen is het niveau van de leden enorm gestegen.

De onderhandelingen tussen de drie landelijke (koepel)organisaties zijn momenteel in een vergevorderd stadium om tot een fusie over te gaan, "Samen op weg naar één landelijke muziekorganisatie". Gossink heeft door zijn vooruitstrevende instelling, zijn betrokkenheid en grote kennis en kunde, een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de notitie. De notitie maakt het voor de ledenverenigingen en de bestuurlijke achterban gemakkelijker om tot besluitvorming te komen.

Daarnaast heeft de heer Gossink zich ruim 10 jaar ingezet als voorzitter van de postduivenvereniging P.V. Rheden. Van 2002 tot heden maakt hij zich nog steeds verdienstelijk als voorzitter van de Stichting Gelderse Kampioenen Dag.