Gemeente Enschede

Verkeersonderwerpen samengebundeld op nieuwe site

Beter overzicht op wegwerkzaamheden en nieuwe projecten

Vanaf dinsdag 13 mei activeert de gemeente het nieuwe gedeelte binnen haar eigen site voor alle verkeersonderwerpen. Hierdoor wordt men beter geïnformeerd over verkeersprojecten, beleidaspecten, wegwerkzaamheden en bereikbaarheid.

De gemeente vindt het belangrijk dat deze samenbundeling van informatie op de site is gekomen. De pagina's zijn overzichtelijk geworden door alle vervoersmogelijkheden bij elkaar te brengen. Projecten voor fiets, auto, bus en trein komen aan bod, alsmede het beleid van de gemeente op tal van verkeerstechnische aspecten.

In samenwerking met Regio Twente biedt de site straks de mogelijkheid om dagelijks te zien waar wegwerkzaamheden in Enschede voorkomen. Door middel van het invoeren van een straatnaam geeft de site precies aan waar de wegwerkzaamheden of openbrekingen plaatsvinden. Achterliggende informatie hierover is vervolgens terug te vinden onder de vaste verkeersitems voor bus, auto, trein en fiets en nieuwsberichten. Ook is de informatie over wegwerkzaamheden terug te vinden op de vernieuwde pagina binnen de Huis-aan-Huis krant.

Ondertussen onderzoekt de gemeente in de komende weken de mogelijkheid om via de mobiele telefoon extra informatie te ontvangen over bijvoorbeeld beschikbare parkeermogelijkheden.

De nieuwe pagina's zijn vanaf 13 mei te vinden via www.enschede.nl onder het menu `wonen, verkeer en veiligheid'.

9 mei 2008