Persberichten 13/05 middag

Regio, 13-05-2008

Politie Hollands Midden Politie neemt zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend, inclusief 2e Pinksterdag, zeven rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l.. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk werd zaterdag 10 mei het rijbewijs ingenomen van een 22 jarige automobilist uit Noordwijk. Rond 02.20 uur controleerden agenten hem op De Grent. Op een gegeven moment wist hij zich aan zijn controle te onttrekken door hard weg te rijden. De politie zocht daarop in de omgeving en trof de auto en de verdachte op de Golfweg aan. Bij zijn aanhouding gaf hij in eerste instantie ook nog eens een valse naam op. De uitslag van zijn ademanalyse was 445 ug/l. Als beginnend bestuurder te veel en ook nog eens een recidive. In 2003 was hij met 320 ug/l. op een bromfiets betrapt.

In Leiden botste vrijdag 9 mei rond 22.50 uur op de Pelikaanstraat een 41 jarige automobilist uit Leiderdorp tegen een andere auto. Botsen is blazen en van beide bestuurders werd dan ook op straat een ademtest afgenomen. Alleen de Leiderdorper bleek gedronken te hebben en te veel. De uitslag van zijn ademanalyse was 635 ug/l.. Zaterdag 10 mei rond 02.20 uur werd op de Ommedijkseweg een 18 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden. Hij reed zonder helm, over het fietspad waar hij niet mocht rijden, zonder bromfietsrijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van zijn ademanalyse was 660 ug/l.. Maandag 12 mei rond 04.30 uur controleerde de politie op de Marnixstraat een 45 jarige automobilist uit Den Haag. De man had gedronken en de uitslag van zijn ademanalyse was 380 ug/l.. Het was niet de eerste keer dat hij op het onder invloed rijden werd betrapt. Eerder was dit het geval in 2005 toen hij in één jaar drie keer voor dit feit met de politie in aanraking kwam. De uitslagen toen waren 510, 510 en 320 ug/l.. Reden voor de politie om het rijbewijs in te nemen.

In Leiderdorp werd vrijdag 9 mei rond 19.55 uur op de Hoogmadeseweg een 19 jarige bromfietser uit Leiderdorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 520 ug/l.. Hij raakte daarmee zijn bromfietsrijbewijs kwijt. Op zaterdag 10 mei werd rond 20.00 uur op de Rietschans een 61 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 490 ug/l.. Voor deze man was het niet de eerste keer. Nog dit jaar werd hij tot twee keer eerder gepakt voor dit feit. De uitslagen waren toen 610 en 540 ug/l..

In Alphen aan den Rijn werd zondag 11 mei rond 04.15 uur op de Klompenmaker een 31 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 575 ug/l..

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog vijfentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen: Lisse, Noordwijk (3x), Oegstgeest, Leiden (8x), Leiderdorp, Woubrugge, Leimuiden, Alpen aan den Rijn (3x), Hazerswoude-dorp (2x), Boskoop (2x), Stolwijk en Bergambacht. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Katwijk Verkeersongeval Dinsdag 13 mei vond op de Lageweg om 07.20 uur een verkeersongeval plaats. Een 44 jarige automobilist uit Noordwijk reed over de Lageweg vanuit de richting van de Weverstraat. Bij een inrit sloeg de bestuurder rechtsaf, maar zag daarbij een 35 jarige bromfietser uit Noordwijk over het hoofd. Deze reed op het fietspad naast de weg. De bromfietser werd aangereden en werd overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Aanhouding voor diefstal aluminium platen De politie heeft dinsdagmorgen 13 mei een 34 jarige man uit Katwijk aangehouden die bij een ijzerhandel twee aluminium platen te gelde wilde maken. De ijzerhandel vertrouwde het één en ander niet en schakelde de politie in. De platen bleken gestolen te zijn van een waterbassin op het industrieterrein t Heen en eigendom te zijn van de gemeente. De gemeente heeft dan ook aangifte gedaan. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Politie onderzoekt geweld op zebrapad De politie doet onderzoek naar een incident dat zich dinsdagmorgen 13 mei rond 10.55 uur voordeed op een zebrapad van het Levendaal. Een 69 jarige man uit Leiden kreeg daar ruzie met een 15 jarige jongen uit Leiden. De ruzie ontstond vermoedelijk nadat de twee elkaar op het zebrapad tegenkwamen en aanstootten. Na een woordenwisseling vielen er klappen waarbij de man ten val kwam en op zijn hoofd terecht kwam. Daarbij liep hij een hoofdwond op. De man is overgebracht naar het LUMC. De jongen is als verdachte voor dit onderzoek ingesloten. In verband met dit onderzoek is de politie ook op zoek naar getuigen. Er kan contact worden opgenomen met de politie van het bureau Leiden-Midden via 0900-8844.

Leiderdorp Hennepkwekerij ontmanteld De politie van Leiderdorp heeft dinsdag 13 mei een hennepkwekerij aan de Droststraat ontdekt en ontmanteld. De politie had een anonieme tip binnengekregen en heeft onderzoek verricht bij het pand. s Morgens ontdekten agenten zon 600 planten in het bedrijfspand achter een gipsplatenwand. De oogstrijpe planten en de apparatuur van de kwekerij zijn in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. De politie heeft de eigenaar van de hennepkwekerij, een 56 jarige Leidenaar, gehoord. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Aanhouding fietsendief De politie heeft zondag 11 mei rond 00.20 uur op de Venusstraat een 18 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden die daar net een zwarte damesfiets had gestolen. Agenten zagen hem eerder op de Willem de Zwijgerlaan rondstruinen en hielden hem daarom in de gaten. Op de Venusstraat zagen ze hem eerst lopend achter flats verdwijnen om even later met fiets terug te keren. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Alphen a/d Rijn Mishandeling in het verkeer De politie heeft dinsdagmorgen 13 mei rond 12.15 uur op de Diamantstraat een 21 jarige automobilist uit Leiden aangehouden nadat deze een 39 jarige vrachtwagenbestuurder uit Noordwijk uit zijn cabine had gehaald en had geslagen. Dit gebeurde nadat de twee elkaar tegenkwamen en elkaar bij het passeren raakten. De politie doet op dit moment onderzoek naar de juiste toedracht van het incident. De verdacht zit daarvoor nog vast.

Zevenhuizen Politie zoekt getuigen van bedreiging De politie doet onderzoek naar een bedreiging die plaatsvond op dinsdag 6 mei rond 20.00 uur op de Dorpsstraat. Een 45 jarige man uit Zevenhuizen werd daar door een nog onbekende jongen met een mes bedreigd. Aan deze bedreiging ging een woordenwisseling vooraf. De aanleiding daarvoor was het verkeersgedrag van de ongeveer 17 jarige jongen. Zowel de man als de jongen reden op een scooter. Tijdens de woordenwisseling pakte de jongen een mes en dreigde daarmee in de richting van de man. Een ongeveer 17 jarig meisje, kennelijk bekende van de jongen, riep de jongen tot de orde waarna beiden vertrokken. In verband met dit onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Zevenhuizen. Dit kan via 0900-8844.

Zevenhuizen Aanrijding Op de paralelweg van de Swanlaweg bij toegangsweg naar een bouwterrein ontstond dinsdagmorgen 13 mei rond 07.50 uur een aanrijding tussen een bestelauto die bestuurd werd door een 51 jarige man uit Veenendaal en een personenauto die bestuurd werd door een 33 jarige man uit Zoetermeer. De man uit Veenendaal vergat bij het inrijden van de weg naar het bouwterrein voorrang te geven aan de daar over de paralelweg rijdende auto. De bestuurder van deze auto reed op een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen en had een verbod om links af te slaan genegeerd. De Zoetermeerder is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

-------------------------------------- einde middagberichten
---