Roparun 2008 succesvol verlopen

13/05/2008 14:19

Stichting Roparun Evenementen

De Stichting Roparun is zeer tevreden over het verloop van Roparun 2008. Van de 253 teams die van start zijn gegaan is er slechts één uitgevallen. Dit kwam door blessures bij meerdere lopers. Daarnaast is er voor de eerste keer een team gediskwalificeerd door een zware overtreding van het wedstrijdreglement.

Mede dankzij het mooie weer was de finish op de Coolsingel een groot feest, net zoals de vele doorkomsten door gemeenten waar allerlei feestelijkheden werden georganiseerd. De Stichting Roparun is erg blij met deze initiatieven.

De winnaar van de Roparun 2008 is geworden Team 158 "Tieleman - EECV Runners" uit Middelharnis (32 uur 55 minuten 24 seconden). Als tweede is geëindigd Team 14 "14 in 't uur" uit Bergen op Zoom (35 uur 33 minuten 36 seconden). Derde is geworden Team 207 "KMA" uit Helmond (35 uur 34 minuten 8 seconden). De opbrengst van de Roparun wordt op 30 mei bekend gemaakt tijdens het eindfeest in discotheek Alcazar in Puttershoek. Daar zullen tevens de drie teams met de hoogste opbrengst bekend gemaakt worden.

Er is deze Roparun ook geschiedenis geschreven. Voor het eerst is er door de organisatie live televisie gemaakt en uitgezonden via TV Rijnmond en via www.roparun.nl, de website van de organisatie. Deze website heeft overigens het afgelopen weekend bijna 10 miljoen hits te verwerken gehad.

De volgende editie van de Roparun wordt gehouden van zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni 2009. De inschrijving voor de Roparun van 2009 begint op 1 september. Teams die dit jaar hebben deelgenomen, krijgen zoals gebruikelijk voorrang bij de inschrijving.

De Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Vorig jaar werd door de deelnemende teams het recordbedrag van 3,7 miljoen euro bijeengebracht. In totaal werd de vorige 16 edities meer dan 25 miljoen euro opgehaald.

http://www.roparun.nl/