PvdA Rotterdam


Kwaliteit van het onderwijs

Vr 16 Mei 2008
Kwaliteit van het onderwijs

Het tweede debat in de onderwijsmaand

In mei staat onderwijs centraal bij de PvdA. Met diverse bijeenkomsten, discussies, werkbezoeken en acties. Zaterdag volgt een tweede debat. Ditmaal over het thema: Kwaliteit van het onderwijs. Onder andere Staf Depla (Tweede kamerlid), Leonard Geluk (wethouder onderwijs), Marga Cooiman (Taalprofilering Hillegardis) en Margot Kraneveldt (Tweede Kamerlid) zullen deelnemen aan het debat.

Datum: zaterdag 17 Mei 2008
Tijd: 13.30 - 16.00 uur, zaal open 13.00 uur
Locatie: Codart Hogeschool voor de Kunsten, Kruisplein 26, Rotterdam

De laatste jaren is veel gesproken en geschreven over de kwaliteit van het onderwijs. De Tweede Kamer stelde zelfs een onderzoekscommissie, onder leiding van PvdAer Jeroen Dijsselbloem, in. De PvdA Rotterdam wil nu weten hoe het met de kwaliteit van het onderwijs in Rotterdam gesteld is. De PvdA wil weten of alles uit de kast wordt gehaald om de leerlingen zo goed mogelijk te onderwijzen en hen te helpen om een goede prestatie neer te zetten. Bij slechte prestaties worden scholen afgestraft in de media. Maar hebben scholen ook de ruimte om zelf kritiek te uiten? Leggen scholen terecht verantwoordelijkheden bij de ouders als een kind slecht presteert of leggen ouders teveel verantwoordelijkheid bij de scholen?

De PvdA wil weten wat kan óf moet verbeteren in het onderwijs. Rotterdam telt al een aantal redelijk succesvolle initiatieven, zoals de brede school en de ondersteuningsprojecten op het gebied van taalbeheersing. Het onderwijs kan meer innovatieve oplossingen gebruiken. Wat wordt de uitdaging voor het lokaal onderwijsbeleid anno 2008?

Ga in debat over de kwaliteit van het onderwijs met Tweede Kamerleden, de wethouder en deskundigen.

Dossier


* Onderwijs

Meimaand Onderwijsmaand 2008
Meimaand Onderwijsmaand 2008 - programma

Agenda

Meimaand Onderwijsmaand: debat 'Kwaliteit van het onderwijs' Za 17 Mei 13.30-16.00

Meimaand onderwijsmaand. Debat: 'Uitdagingen voor het VMBO' Ma 26 Mei 19.30-22.00 uur, zaal open 19.00 uur