Gemeente Onderbanken


Onderbanken opent autoroute Groenmetropool met spectaculaire oldtimer rally

Op zondag 18 mei a.s. vindt in de gemeente Onderbanken een spectaculaire oldtimer rally plaats, waaraan ongeveer honderd antieke automobielen deelnemen. Omstreeks 12.15 uur kan jong en oud genieten van de prachtige oldtimers die de Bleekplaats in Schinveld zullen passeren. Hier zullen ook diverse activiteiten plaatsvinden, waaronder een barbecue. De oldtimer rally wordt georganiseerd in het kader van de opening van de autoroute van de Groenmetropool.

De Groenmetropool is een Europees project dat in mei en juni 2008 aan het publiek wordt voorgesteld door twee spectaculaire openingsmomenten: op 18 mei a.s. vindt een oldtimer rally plaats en op 8 juni a.s. een fietsevenement. Met deze activiteiten worden de twee toeristische routes van de Groenmetropool geopend: een autoroute (Metropoolroute) en een fietsroute (groene route) van elk 250 kilometer lang. De routes verbinden de aantrekkelijke culturele en natuurlijke ruimte van drie landen: Nederland, Duitsland en België. Zij brengen de vele bezienswaardigheden en voorzieningen in het gebied onder één noemer en nodigen zowel de lokale bevolking als de toeristen uit om een nieuw landschap te ontdekken, namelijk de Groenmetropool.

De metropoolroute
De metropoolroute (autoroute) legt een grensoverschrijdende verbinding tussen de gemeenschappelijke kenmerken van het post-industriële landschap. Deze route ontsluit het landschap in ontwikkeling voor belangstellende bezoekers. De route loopt langs de hoogtepunten en monumenten van de industriële geschiedenis in de steden en gemeenten van de Groenmetropool. Bovendien worden regelmatig allerlei evenementen georganiseerd om het project dichter bij de bevolking te brengen. De toerist kan de metropoolroute op eigen gelegenheid met de auto afleggen en de regio zo (opnieuw) ontdekken. Er zijn verschillende informatiepunten ingericht die informatie verschaffen over het toeristische aanbod in de omgeving. Zo kan iedereen vanaf 2008 het gebied grensoverschrijdend 'beleven.