Politie Limburg-Zuid

Drie mannen aangehouden na inrijden op Maastrichtenaar

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in hun woonplaats Heerlen drie mannen in de leeftijd van 25, 29 en 30 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor op de Cauberg in Valkenburg op een 22-jarige Maastrichtenaar te zijn ingereden.

De Maastrichtenaar had eerder die avond in het centrum van Valkenburg samen met een stel vrienden ruzie gehad met de Heerlenaren. De Heerlenaren waren hierbij geschopt en geslagen. Door tussenkomst van de politie is deze ruzie gesust. Toen de Heerlenaren later die avond in hun auto naar huis gingen, zagen ze bovenaan de Cauberg één van de ruziemakers lopen. De bestuurder reed vervolgens in op de 22-jarige Maastrichtenaar, die zichzelf in veiligheid bracht door weg te springen en weg te rennen in de richting van het centrum van Valkenburg. De Heerlenaren gingen in hun auto achter de wegloper aan.

Halverwege de Cauberg zag de bestuurder van de auto twee mannen lopen. In de veronderstelling dat deze ook deel uit maakten van het groepje van eerder die avond is hij gestopt. Hij en zijn vrienden zijn uitgestapt en hebben deze mannen geslagen. Dit waren echter willekeurige passanten en hadden niets met de vechtpartij te maken. De drie Heerlenaren vervolgenden hun weg en onderaan de Cauberg ter hoogte van de terrassen zagen ze de Maastrichtenaar weer lopen. De bestuurder probeerde hem wederom klem te rijden maar ook nu ontkwam hij. Daarna zijn ze naar huis gereden. De politie kon de identiteit van de drie achterhalen aan de hand van de eerder genoteerde gegevens. De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar getuigen die op de Cauberg of in het centrum van Valkenburg tussen 01.00 en 02.00 uur iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.