Politie Zuid-Holland-Zuid

18/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 18-05-2008 o Persberichten district I

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AUTO-INBRAAK

ZWIJNDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid zoekt mensen die getuige zijn geweest van een auto-inbraak tussen 17 mei 23.45 uur en 18 mei 03.15 uur. De auto, een blauwe Ford Escort, stond op de Molenvliet ter hoogte van het bedrijf Aabo Trading geparkeerd met zijn neus in de richting van de Develsingel. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een jas weggenomen. In de kofferbak waren een versterker en zogenaamde bassbox geplaatst die niet van buitenaf zichtbaar zijn. Ook deze zijn weggenomen. De inbraak vond plaats op een moment dat veel mensen van of naar de nabijgelegen discotheek Blue Lagoon gingen. De politie hoopt dan ook dat mensen getuige van de inbraak zijn geweest of anderszins informatie hebben en met de politie willen bellen. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Brussel en een 14-jarig meisje uit Roemenië zijn op 17 mei op de Groenmarkt aangehouden. Ze zouden kort daarvoor een portemonnee hebben gestolen in een restaurant aan de Visstraat. Daar was op dat moment een 79-jarige mevrouw die door het meisje werd aangesproken. Ze legde een tijdschrift op haar tas en na een kort gesprekje was de portemonnee uit haar tas weg, evenals het meisje en de jongen. Een politiebiker zag het tweetal dat voldeed aan het signalement en hield ze aan. Ze zijn in verzekering gesteld.

DRONKEN FIETSER
DORDRECHT Een 39-jarige fietser uit Dordrecht is op 17 mei in het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats aangehouden. Op de Karel Doormanlaan reed hij in volle vaart door rood en kwam hij tegen een bestelbus tot stilstand. Hij werd met nek- en schouderklachten voor controle naar het ziekenhuis gebracht en moest een nacht overblijven. De 54-jarige bestuurder van de bestelbus komt uit Dordrecht en mankeerde niets. Zijn bus had deuken, de fiets brak in drie stukken. De man was mogelijk dronken, een GGD-arts heeft voor onderzoek bloed bij hem afgenomen.

STEEN DOOR DE RUIT
ZWIJNDRECHT Een 19-jarige vrouw uit Duitsland is op 18 mei op de Borneostraat aangehouden. Ze was met haar moeder op bezoek bij haar nicht in Zwijndrecht en wilde rond 23.30 uur met de auto van haar moeder naar de disco. Dat vond haar moeder niet goed, waarop haar dochter boos het huis uitliep en met een grote siersteen de ruit van de voordeur zou hebben vernield. Dat vond haar nicht nou ook weer niet zo leuk en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw werd voor de nacht ingesloten.

MAN OP BALKON
DORDRECHT Een 42-jarige man uit Dordrecht is op 18 mei bij een woning aan het Rudyard Kipling-erf aangehouden. De man was op zoek naar zijn ex met wie hij een aantal jaren een relatie heeft gehad en dacht haar daar te vinden. De relatie is een aantal weken geleden beëindigd en sindsdien valt de man zijn ex lastig. De bewoner liet hem niet binnen en stuurde de verdachte weg. Enkele minuten daarna stond de man plots op het balkon aan de achterzijde van de woning en probeerde de balkondeur te forceren en zó binnen te komen. Agenten namen hem mee naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

ZEER AGRESSIEVE MAN OPGEPAKT
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op 18 mei op de Jacob van Heemskerckstraat aangehouden. Rond 07.00 uur morrelde man aan de voordeur van een woning aldaar en maakte de bewoners wakker. Toen de 61-jarige bewoner opendeed, drong de voor hem volstrekt onbekende man zich binnen. Hij sloeg de bewoner met zijn vuisten in het gezicht en met een paraplu tegen zijn armen. Ook duwde hij de bewoner waardoor deze ten val kwam. De echtgenote van het slachtoffer wist het huis te ontvluchten en hulp te zoeken. De agressieve man ging vervolgens de woonkamer in en viel op een bank direct in slaap. Agenten kwamen ter plaatse en boeiden de man direct. De man werd wakker en was meteen bijzonder agressief. Gedurende de rit naar het politiebureau en op het bureau zelf werden de agenten voortdurend uitgescholden en bedreigd. Hij moest voortdurend in bedwang worden gehouden. Toch wist hij een van de agenten vol in het zicht te spugen. Van het spugen, beledigen en bedreigen doen de agenten aangifte. Waarom of waardoor de man zo agressief was en het huis in de Jacob van Heemskerckstraat binnendrong, is niet bekend. De verdachte wordt verhoord.

BROMFIETSER GEWOND
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op 17 mei gewond geraakt toen hij met zijn scooter een stoeprand raakte. Hij raakte daardoor de controle over zijn bromfiets kwijt en botste tegen een boom. Hij is met rug- en schouderletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeersongeval vond plaats op de Stadspolderring.