TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-05-2008

Televisie
PLAY LIKE A CHAMPION
Uitzending vanaf maandag 19 mei
Nederland 3 - 19.30 uur

JACK VAN GELDER WARMT NEDERLAND OP VOOR EK

In de aanloop naar het EK kunnen voetballiefhebbers hun hart ophalen tijdens PLAY LIKE A CHAMPION. In deze quiz, gepresenteerd door Jack van Gelder, proberen teams (oud-)voetballers, columnisten, schrijvers, acteurs en zangers elkaar op basis van kennis buiten spel te zetten. PLAY LIKE A CHAMPION is vanaf maandag 19 mei iedere werkdag om 19.30 uur te zien bij de TROS op Nederland 3.

Met PLAY LIKE A CHAMPION wordt de aftrap gegeven voor het naderende EK dat drie weken later van start gaat. Jack van Gelder: "PLAY LIKE A CHAMPION wordt al online gespeeld, nu voegen we daar een televisiecomponent aan toe. De quiz is leuk voor de hardcore voetballiefhebber, maar ook bij de minder fanatieke fans zal het oranje-gevoel tot leven komen."

Tijdens deze nieuwe quiz vuurt Jack van Gelder vragen af op verschillende BN'ers met een voetbalhart. Karakteristiek voor het programma is dat historische feiten worden afgewisseld met luchtige trivia. Vragen variërend van 'Wat is de naam van de officiële wedstrijdbal voor het EK 2008?' tot 'Welke oud-profvoetballer begon een nieuwe carrière als kapper in Sittard?" Die mix maakt het programma toegankelijk voor het hele gezin.

De verrassende combinatie van kandidaten levert bijzondere confrontaties op en een sterke onderlinge rivaliteit. In de eerste aflevering spelen Leo Driessen en Ron Brandsteder tegen Hugo Borst en Cees Geel. Het belooft een spannende strijd te worden, de 'experts' willen het natuurlijk niet afleggen tegen hobbyisten, acteurs of zangers.

Kijkers die niet kunnen wachten kunnen hun eigen kennis alvast testen via de website www.playlikeachampion.nl