Ingezonden persbericht


Amsterdam, 13 mei 2008

Raad voor Cultuur licht advies toe tijdens debat van Theater Instituut Nederland

Op donderdag 15 mei a.s. ontvangt minister Plasterk van de Raad voor Cultuur het advies over de Basisinfrastuctuur Theater (inclusief jeugdtheater) en Dans. Over de inhoud en de consequenties van dit advies organiseert Theater Instituut Nederland (TIN) op maandag 19 mei van 16.00 tot 18.00 uur een speciale Offstage discussiebijeenkomst. Enkele leden van de Raad zullen het advies toelichten en vragen van de betrokken vertegenwoordigers uit de theatersector beantwoorden. Toegezegd hebben onder andere de raadsleden Kees Weeda - algemeen secretaris, Melle Daamen - raadslid, Cisca van Dijk - voorzitter Commissie Dans, Jacques van Veen voorzitter Commissie Theater en Pieter Bots - secretaris van de Commissie Theater. Gespreksleider is Ruben Maes.

De sector kijkt al maanden reikhalzend uit naar het advies, want hierin zal staan welke gezelschappen en instellingen met hoeveel geld de komende vier jaar vorm mogen gaan geven aan de nieuwe basisinfrastructuur. Het advies maakt daarmee ook duidelijk welke groepen zich alsnog tot het Nederlands Fonds Podiumkunsten+ zullen moeten wenden of mogelijk helemaal geen geld meer ontvangen.

Toegang: gratis
Aanmelden: programma@tin.nl

Theater Instituut Nederland, Herengracht 168, Amsterdam 020 551 33 00
www.tin.nl

Offstage is een breed opgezette discussie- en debatprogramma van het TIN voor theater- en dansprofessionals. Elke maand richt het zich op een actueel onderwerp uit de theatersector.---- --