Ingezonden persberichtDatum: 19 mei 2008

EK Voetbal 2008 ook volop in het NOS Nieuws

In samenwerking met NOS Sport besteedt ook NOS Nieuws de komende weken volop aandacht aan het EK Voetbal in Zwitserland en Oostenrijk.

Televisie

's Ochtends live een krantenoverzicht met het laatste nieuws over het EK uit Zwitserland en Oostenrijk. En ook nieuwsreportages rondom het EK voor de ochtend-, dag- en avondjournaals en voor het NOS Jeugdjournaal.

Op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal is er uiteraard extra aandacht voor alle Oranjegebeurtenissen in en rondom Bern.

Radio

's Ochtends live een krantenoverzicht met het laatste nieuws over het EK uit Zwitserland en Oostenrijk. En ook nieuwsreportages rondom het EK voor de ochtend- en middaguitzending van het NOS Radio 1 Journaal en voor NOS Headlines.

Op wedstrijddagen van het Nederlands Elftal brengt NOS Nieuws 's ochtends in het NOS Radio 1 Journaal een filiaal over een EK-gerelateerd onderwerp. Verder is er op deze dagen uiteraard extra aandacht voor alle Oranjegebeurtenissen in en rondom Bern.

In het NOS Radio 1 Journaal komt tussen 17.30 en 18.00 uur een EK Sportblok. Dit komt tot stand in samenwerking met NOS Langs de Lijn. In dit blok zit het laatste EK nieuws, voorbeschouwingen op de wedstrijden, reacties van spelers en coaches en columns van correspondenten.

Internet

NOS Nieuws maakt bijdrages voor de speciale NOS EK-site.

De opstelling

De ploeg van NOS Nieuws verblijft in Spiez, een half uur rijden ten zuiden van de speelstad Bern. De equipe ter plekke bestaat ondermeer uit de volgende medewerkers:
* Margriet Brandsma / correspondent Televisie
* Wouter Meijer / correspondent Radio

* Jacques Schmitz / EK correspondent

* Jan Talens / ondersteunend redacteur, producer
* Nick Renooij / verslaggever NOS Jeugdjournaal
* Martijn van der Zande / verslaggever NOS Headlines
* Robbert Dijkhuizen / coördinatie NOS Nieuws, aanspreekpunt
* Joep Rameckers / producer, aanspreekpunt

Noot voor redacties,