Technische Universiteit Delft

Workshop: Personal Finance I - EUR 100.000 besparen in 4 avonden? door M&C

Studium Generale - Dat kan met de cursus personal finance van Studium Generale.

19 mei 2008 | 19:30 uur
plaats: Faculteit TBM, Jaffalaan 5, Delft

door Frank Phillipson

Je bent eindelijk ingenieur, net afgestudeerd, je eerste echte baan en het eerste salaris staat op de rekening. Wat kan je gebeuren? Niks, toch?
Iedereen is je vriend, je wordt serieus genomen. Je wil een auto, een huis, verzekeringen zijn nodig, je hebt eindelijk tijd voor je relatie, toch maar gaan samenwonen misschien, het schijnt dat je meteen aan je pensioen moet gaan denken en meer van die dingen. Maar, niks aan de hand, je bent slim je kunt dat wel, alleen... Ondertussen ben uitgerekend jij een fantastische prooi voor de aanbieders van allerlei financiële producten. Fantastisch want je bent academicus, nog geen 30, dus je krijgt de komende jaren waarschijnlijk een aardig en groeiend salaris. Met een simpele handtekening wordt dat eerste salaris van jou voor de komende 30 jaar al meteen uitgegeven, door anderen als je niet uitkijkt. In Nederland werken honderdduizenden mensen in de financiële dienstverlening en verdienen daar een goed tot zeer goed salaris. Waarschijnlijk hoger dan jij ooit zult verdienen. Hoe komen zij aan hun - jouw - geld? Leer er alles over in de cursus personal finance van Studium Generale en geef jezelf een enorme voorsprong. Met de geleerde lessen bespaar je makkelijk een ton Euro; als je vanaf dat moment je ogen open houdt tenminste. Deze cursus is met name bedoeld voor studenten in de afstudeerfase of in de promotie, of voor hen die onlangs zijn afgestudeerd aan de TU Delft.

Studenten EUR 40, medewerkers en alumni EUR 40, anderen EUR 60 Maximaal 25 deelnemers op basis van eerste inschrijving.

Inschrijving
Stuur uiterlijk 10 mei een e-mail naar studiumgenerale@tudelft.nl onder vermelding van workshop personal finance. Daarna ontvang je per e-mail nadere informatie over je definitieve inschrijving en het programma van de cursus.

Frank Phillipson is parttime zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening: makelaardij en belastingadvies en alumnus van de TU Delft. Hij gunt je een kijkje in de keuken van het grote en kleine geld en bespreekt de voornaamste ins en outs van de financiële producten waar je de komende jaren allemaal mee te maken krijgt. Hij vertelt juist die dingen die de meeste adviseurs je niet zullen vertellen. Het begint met iets banaals als het lezen van je loonstrookje en gaat tot het begrijpen van de financiële bijsluiters.

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 24 april 2008