Ingezonden persbericht


Amsterdam, 29 april 2008

Jan Marijnissen reikt VPRO/Boy Edgar Prijs 2008 uit aan Pierre Courbois

Op maandag 19 mei 2008 overhandigt Jan Marijnissen de VPRO/Boy Edgar Prijs 2008 aan slagwerker, componist en bandleider Pierre Courbois in het Bimhuis te Amsterdam.

Pierre Courbois stelt speciaal voor deze gelegenheid een programma samen met onder meer zijn eigen Vijfkwarts Sextet en speciale gasten Polo de Haas en Loek Dikker; het slotstuk van de avond is een optreden van het spectaculaire BCDE Kwartet.

Er is een beperkte kaartverkoop die start op vrijdag 9 mei om 13:00, uitsluitend telefonisch via de kassa van het Bimhuis, tel.nr. 020 - 788 21 88 (maximaal 2 kaarten p.p.).

Voor degenen die er niet bij kunnen zijn: VPRO radio maakt opnamen van de prijsuitreiking en zendt deze uit op zaterdag 14 juni van 21:00-01:00 op Radio 6. Achteraf zijn de uitzendingen nog 'on demand' te beluisteren via www.vprojazzlive.radio6.nl.

De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van ¤ 12.500. De toekenning van de prijs vindt jaarlijks pplaats onder auspiciën van de VPRO en Muziek Centrum Nederland.

Wilt u meer weten over de VPRO/Boy Edgar Prijs? Op www.vproboyedgarprijs.nl treft u onder meer de volgende informatie aan:
- VPRO/Boy Edgar Prijs 2008 juryrapport

- biografie Pierre Courbois

- discografie Pierre Courbois

- foto Pierre Courbois

- VPRO/Boy Edgar Prijs geschiedenis

- winnaars Wessel Ilcken en VPRO/Boy Edgar Prijs


---

Noot voor de redactie,