Amsterdam Oud Zuid


Laatste fase renovatie Vondelpark van start!

Stadsdeel Oud-Zuid begint in juni met de laatste werkzaamheden van de renovatie in het Vondelpark. Het werk vindt verspreid door het hele park plaats en in fases. Natuurlijk blijft het park ook in deze afrondende fase gewoon toegankelijk. Op maandag 19 mei organiseert het stadsdeel een informatie-inloopavond voor omwonenden, gebruikers, ondernemers en andere geïnteresseerden.

Het stadsdeel startte in 1999 met de grootschalige renovatie van het groene hart van Amsterdam. Door de 10 miljoen bezoekers per jaar en problemen met de waterhuishouding waren langdurige werkzaamheden nodig.

dsc_3570.jpg (2087 Kb)

Laatste fase
Na negen jaar continue renoveren is nu de laatste fase aangebroken. Het stadsdeel brengt verfraaiingen aan in het park en maakt paden en grasvelden meer waterbestendig. Wel horen bij dit soort grootscheepse werkzaamheden onvermijdelijk ook omleidingen, zelfs ín het Vondelpark.

Bereikbaarheid
In de zomermaanden zijn de ingangen bij de Amstelveenseweg/ Zocherstraat, Frederikstraat, Vondelkerkstraat, Reijer Anslostraat, Saxenburgerstraat en de Rijtuigenhof afgesloten. De dichtstbijzijnde toegangen zijn dan de Amstelveenseweg (ter hoogte van de Schinkelhavenstraat) en het Kattenlaantje.

Fietsers en wandelaars worden via alternatieve routes langs of door het park geleid. De renovatie van het Vondelpark is naar verwachting in het voorjaar 2010 gereed.

Informatieavond
Stadsdeel Oud-Zuid organiseert op maandag 19 mei in het Groot Melkhuis voor alle geïnteresseerden een informatie-inloopavond over de laatste fase in het park. Bezoekers vinden hier informatie over de werkzaamheden, de fasering en de omleidingroutes.

Praktische informatie
Informatie-inloopavond laatste fase renovatie
Wanneer: maandagavond 19 mei van 18.00 tot 20.00 uur Locatie: Groot Melkhuis, Vondelpark 2

Meer informatie
Voor meer informatie over de afrondende werkzaamheden in het Vondelpark kunt u bellen met de afdeling Projecten van het stadsdeel, via telefoonnummer 020 678 1678. Daarnaast vindt u op onze website www.oudzuid.amsterdam.nl/vondelpark actuele informatie over de fases en de vorderingen van het werk.