Gemeente Capelle a/d IJssel

Werkzaamheden Merelhoven en Merellaan

Op maandag 19 mei wordt de Merellaan tussen de Rivierweg en de Slotlaan voor het doorgaande verkeer afgesloten. Tijdens de afsluiting van de Merellaan is de Fazantstraat bereikbaar vanaf de Rivierweg. De hofjes aan de Merellaan zijn bereikbaar vanaf de Rivierweg of vanaf de Slotlaan. Dit hangt af van de voortgang van de werkzaamheden.

Werkzaamheden Merellaan

Op dit moment werken de nutsbedrijven langs de Merellaan. Langs dit weggedeelte worden de gasleiding en de elektrakabel vernieuwd. Ook wordt de waterleiding gedeeltelijk vervangen en gedeeltelijk opgehoogd. Deze werkzaamheden zijn vooral in het trottoir. Het verkeer ondervindt er niet veel hinder van. De werkzaamheden van de nutsbedrijven zijn een eind gevorderd. De Merellaan wordt nu opgehoogd en opnieuw bestraat. Dit is het geval bij het deel tussen de aansluiting met de Merelhoven nabij de flats en de Fazantstraat. Deze werkzaamheden beginnen op maandag 19 mei en zijn gepland tot en met juli.

Werkzaamheden Merelhoven.

Nu de hofjes tussen de Merellaan en Merelhoven klaar zijn, wordt de Merelhoven zelf aangepakt. In de Merelhoven moet de riolering worden vervangen, maar ook de nutsleidingen. Begin juni wordt hiermee begonnen vanaf de aansluiting van de Merellaan nabij de flats. Er wordt in fases gewerkt tot aan de aansluiting van de Merelhoven op de Merellaan bij de Elimkerk. Deze werkzaamheden zijn gepland tot eind december en zijn erg ingrijpend. De Merelhoven is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. De hofjes zijn vanaf één van de kanten bereikbaar. We raden fietsers en voetgangers daarom aan gebruik te maken van de hofjes en zo min mogelijk van de Merelhoven zelf. Het autoverkeer moet vaak niet over bestrating, maar over funderingsmateriaal rijden.

Restant Merellaan.

Als de Merelhoven gereed is, wordt het gedeelte van de Merellaan tussen de Fazantstraat en de Rivierweg aangepakt. De nutsbedrijven hebben hun werkzaamheden dan al uitgevoerd. De werkzaamheden aan de riolering en de bestrating zijn hier gepland vanaf januari 2009. Ook moet het deel van de Merellaan tussen de aansluiting bij de Merelhoven en de Slotlaan nog worden opgehoogd en bestraat. Dit staat ook al in de planning.