Gemeente Beverwijk15-05-2008

Wethouder Mosk geeft startschot Verkeersexamen Beverwijk

Wethouder F. Mosk geeft op maandag 19 mei 2008 het startschot voor de Praktische Verkeersproef van die dag. Dit gebeurt vanaf het parkeerterrein bij Sporthal Beverwijk aan de Van Loenenlaan. De verkeersproeven vinden plaats op maandag 19 mei, dinsdag 20 en woensdag 21 mei in Beverwijk. Op donderdag 22 mei vindt de verkeersproef plaats in Wijk aan Zee.

De verkeersproef is bestemd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Op de fiets leggen de kinderen een parcours van ongeveer 6 km af. De Praktische Verkeersproef wordt georganiseerd door 3VO-afdeling Beverwijk/Heemskerk, in samenwerking met de gemeente en de scholen.

Medewerking
Om het allemaal goed te laten verlopen hebben vele ouders hun medewerking toegezegd. Zij kijken bij controleposten in Beverwijk en Wijk aan Zee of de leerlingen zich veilig gedragen in het verkeer en of zij zich houden aan de verkeersregels. De route gaat langs scholen, sportaccommodaties en die plaatsen waar de leerlingen zelfstandig en veilig naar toe moeten kunnen fietsen.

Verkeer
Het Veilig Verkeer Nederland-Verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Nederland telt inmiddels 7 miljoen auto's. In 1990 was dit aantal nog 5,5 miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto's door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen.