Gemeente Soest

Operatie Zandloper 2007-2008

Datum: 15/05/2008

Maandag 19 mei van 16.00 tot 17.00 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Soest het project Operatie Zandloper officieel afgesloten. Zestien bovenbouwgroepen (groep 7 en 8) van negen basisscholen uit Soest en Soesterberg worden dan gehuldigd door wethouder Bert Krijger.

Deze groepen worden gehuldigd omdat ze zich in het schoolseizoen 2007-2008 hebben ingezet voor het beheer en het onderhoud van de Soester duinen.

De zestien basisschoolgroepen hebben allemaal 0,1 hectare van het Soester stuifzandgebied onderhouden. Het onderhoud bestond voornamelijk uit het verwijderen van jonge opslag (éénjarige boompjes).

Voor elke 0,1 hectare die is geschoond, doneert de gemeente Soest een bedrag van 150 aan een goed doel dat de Derde Wereldgroep Soest heeft uitgekozen. Het gaat hierbij om 2 projecten van de organisatie SERVE (Society for Education Research and Village Empowerment):
* het in gebruik nemen van braakliggende terreinen bij een aantal dorpen in India;

* het herstellen van een aantal waterpompen ter plaatse.

Tijdens de afsluitingsbijeenkomst krijgen alle groepen een aandenken en wordt de cheque van zestien keer 150 uitgereikt aan de Derde Wereldgroep Soest.

Operatie Zandloper is een initiatief van de gemeente Soest (afdeling WGI en AZ) in samenwerking met het IVN Eemland.

.