Provincie Drenthe

Voltooiing ongelijkvloerse kruising Gasselte

Van maandag 19 mei tot 11 juli 2008 vinden rond de N34 werkzaamheden plaats voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising bij Gasselte. Tijdens de werkzaamheden blijft de N34 open voor het doorgaand verkeer. Het werk gebeurt in twee fasen van ieder vier weken. Van 19 mei tot 16 juni wordt het doorgaande verkeer op de N34 ter hoogte van Gasselte over de westelijke en oostelijke op- en afritten geleid. Van 16 juni tot 11 juli kan het doorgaande verkeer weer gebruikmaken van de N34 zelf. De oostelijke op- en afrit is dan afgesloten. De westelijke op- en afrit is geopend voor afslaand verkeer vanuit het noorden. Verkeer van en naar Gasselte wordt omgeleid door middel van borden. Voor toeristen, die in deze maanden naar Drenthe komen, blijven de recreatieve attracties en campings via Gasselte bereikbaar. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden moet het verkeer rekening houden met snelheidsbeperkingen.

Fase 1: 19 mei ¿ 16 juni: N34 ter hoogte van Gasselte afgesloten

Vanaf 19 mei wordt de hoofdrijbaan van de N34 afgemaakt. Doorgaand verkeer wordt over de de westelijke en oostelijke op- en afritten van de N34 geleid. Gasselte blijft in deze fase vanuit het zuiden bereikbaar via de N34. Verkeer vanuit het noorden wordt via de aansluiting Gieten (afslag Oelenboom) binnendoor naar Gasselte geleid. Verkeer vanuit Gasselte in noordelijke richting kan gebruikmaken van de N34. Verkeer vanuit Gasselte in zuidelijke richting wordt via Drouwenerzand/Borger naar de N34 geleid.

Fase 2: 16 juni ¿ 11 juli: oostelijke op- en afrit en N378 afgesloten

Vanaf 16 juni tot 11 juli zijn de oostelijke op- en afrit van de N34 bij Gasselte afgesloten. De N34 is dan weer geopend voor het doorgaande verkeer vanuit het noorden en het zuiden. Verkeer vanuit het noorden richting Gasselte wordt via Gieten (afslag Oelenboom) binnendoor geleid. Verkeer naar Gasselte vanuit het zuiden wordt omgeleid via Borger. Verkeer vanuit Gasselte gebruikt dezelfde routes in tegengestelde richting.

Deze zomer voltooit de provincie Drenthe de ongelijkvloerse kruisingen tussen Gieten en Ees. De werkzaamheden duren tot medio augustus 2008. Tijdens de werkzaamheden blijft de N34 open voor het doorgaande verkeer. Meer informatie over de werkzaamheden en situatiekaartjes zijn te vinden op www.n34.eu.

Klik hier voor een vergroting